Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO en AZSV in balans (2-2)

Komende zaterdag speelt de ploeg uit in Zwolle tegen Berkum. Aftrap op “De Vegtlust” om 14.45 uur.

VRIEZENVEEN – DETO trof zaterdag voor de tweede keer in twee maanden AZSV uit Aalten. Waar in augustus in de voorbereiding na 80 minuten voetbal een onweersbui losbarstte en een brilstand op het bord stond, daar hielden beide ploegen ook deze zaterdag elkaar in evenwicht, zij het dat er deze keer wel doelpunten gescoord werden en er wel 90 minuten werd gevoetbald.

De eerste fase van de wedstrijd was voor de gasten die enkele malen zeer dreigend voor het doel van Roberto Stopel verschenen maar dit niet in de score tot uitdrukking brachten. DETO sloeg bij de eerste grote mogelijkheid meteen toe maar toen was er al bijna een half uur gespeeld. Kai Wesselink stuurde Ferdi ter Avest diep die vervolgens hard uithaalde in de verre hoek: 1-0. In de 38e minuut had de voorsprong verdubbeld kunnen worden toen een prachtig geplaatst schot van Ben Rienstra maar net naast de kruising verdween. AZSV trok kort voor rust de stand gelijk toen een hoge voorzet zomaar door Rik van der Eerden kon worden binnengetikt: 1-1.

In de tweede helft was het eerst DETO dat een aantal mogelijkheden kreeg, maar AZSV dat na 10 minuten spelen toesloeg. Quinn Vervelde haalde verwoestend uit vanaf rand zestien waardoor DETO in de achtervolging moest: 1-2. Trainer Mark Looms bracht na de achterstand met Sten Knol, Hoeseb Yakob en goaltjesdief Floris Oude Nijhuis een aantal verse krachten in het veld. Koud in het veld was Floris er als de kippen bij toen een schot van Ben Rienstra via de onderkant lat weer het veld in stuiterde en hij de bal kon binnenkoppen: 2-2.

Na de gelijkmaker kregen beide ploegen nog zicht op de volle buit middels een handjevol kansen. Grootste kans was voor AZSV in de extra tijd waarbij Tim Bongers namens DETO ingreep en de doorgebroken AZSV aanvaller even aan z’n shirtje trok waardoor deze de vrijwel zekere 2-3 niet kon maken maar wel een vrije trap kreeg op de rand van de zestien, die gelukkig voor DETO niets opleverde. De actie leverde Bongers wel de rode kaart op, echter lang hoefden de Vriezenveners niet met 10 man te spelen want de scheidsrechter floot vrijwel direct hierna af. Met de puntendeling kon iedereen naderhand wel leven want beide ploegen waren zoals vaker goed in balans.

Met het ene puntje erbij blijft DETO in het rechterrijtje van de ranglijst bivakkeren. Komende zaterdag speelt de ploeg uit in Zwolle tegen Berkum. Aftrap op “De Vegtlust” om 14.45 uur.

Wedstrijdgegevens DETO  – AZSV 2-2 (1-1)

Scheidsrechter: Mauricio Plat

Assistent-scheidsrechters: Sander Goelema en Marten Brouwer

Toeschouwers: 250

Gele kaarten: Melvin Degenaar (DETO) / Thijmen te Kolste en Nick van Breugel (AZSV)

Rode kaart: Tim Bongers (DETO)

Scoreverloop:

  1. 1-0 Ferdi ter Avest
  2. 1-1 Rik van der Eerden
  3. 1-2 Quinn Vervelde
  4. 2-2 Floris Oude Nijhuis

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar (75. Hoeseb Yakob), Jon Vossebeld (75. Sten Knol), Tom Koelman, Hans Matti, Tim Bongers, Ben Rienstra, Karlo Borghuis, Melvin Degenaar, Kai Wesselink (70. Floris Oude Nijhuis), Ferdi ter Avest

Opstelling AZSV: Jasper te Kolste, Freek Mulder, Tom te Veluwe, Thijmen te Kolste, Niek te Veluwe, Ferran Mombarg, Rik van der Eerden, Benjamin Roters (76. Sadik Kaya), Quinn Vervelde (90. Joost Rasing), Roel Gebbinck (69. Rick van Breugel), Max Rensink (46. Tren Wille)

Foto: Wim van ‘t Einde

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe