Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

DETO door de ondergrens in foutenfestival tegen collectief Heino

DETO speelt op zaterdag 6 april tegen Rohda Raalte. Aftrap aldaar is om 18.00 uur.

VRIEZENVEEN –  DETO speelde donderdagavond tegen Heino, een wedstrijd die in de achterliggende periode al twee keer werd afgelast. Een inhaalduel tegen een van de ploegen die al het hele seizoen in de staart van de ranglijst bivakkeert en waarbij in augustus de uitwedstrijd met 1-3 winnend werd afgesloten. Voor DETO een cruciale partij om bij winst weer in het linkerrijtje te komen, terwijl de ploeg bij andere resultaten weer naar onderen moet kijken.

Trainer Mark Looms had de basiself gewijzigd ten opzichte van de verliespartij tegen Berkum waardoor Tim Bongers op het middenveld speelde en Kai Wesselink “op 10” werd gezet. Ook in de voorste linie mochten Ümran Zambak en Floris Oude Nijhuis in de basis beginnen ten koste van Melvin Degenaar en  Thom ten Hove. DETO begon goed aan de wedstrijd wat al na 13 minuten resulteerde in een verdiende voorsprong door een echte spitsengoal van Floris Oude Nijhuis die een voorzet op maat van Wesselink hard van dichtbij in de kruising schoot: 1-0.

DETO had daarna de voorsprong gemakkelijk uit kunnen breiden via Ter Avest, echter aan hem waren een aantal grote kansen deze avond niet besteed. Ook Heino kreeg in de eerste helft een aantal grote mogelijkheden om te scoren, maar met name door het erg slordige spel van DETO in de achterste linies. Hier werd een aantal keren knullig balverlies geleden maar gelukkig voor DETO wisten de groen-witten zich ook geen raad met de geboden kansen. Zo stond er een ruststand van 1-0 op het bord waar het ook zomaar 3-3 had kunnen staan.

Na de thee was het in de eerste minuut bijna Heino dat de gelijkmaker produceerde, maar Hans Matti kon redding brengen op de doellijn.

Die gelijkmaker kwam er uiteindelijk toch en op een manier die men zelfs in de spreekwoordelijke Kelderklasse niet vaak gezien zal hebben, echter we hebben het hier over de 4e divisie. Een onbegrijpelijke lange terugspeelpass vanuit de voorste linie van DETO werd door zowel Mert Baglar als doelman Roberto Stopel totaal verkeerd ingeschat waarna Rick Vreeswijk het aangeboden cadeautje uiteraard gretig uitpakte: 1-1.  DETO ging vervolgens weer getergd op jacht naar de voorsprong en kwam met nog een kwartier op de klok met een man meer te staan toen Sten Rosendal namens Heino de doorgebroken Ümran Zambak vloerde en met rood kon vertrekken. In overtal en met Tom Koelman in de frontlinie probeerde DETO toch de drie punten alsnog te pakken.  Maar het werden uiteindelijk nul punten want in de slotminuten leidde een inworp van DETO ver op de helft van Heino zomaar tot een uitbraak van Heino en fopte Stijn Kogelman alles en iedereen door de 1-2 van dichtbij langs de verbouwereerde en aan de grond genagelde Roberto Stopel te schieten.

In plaats van dat DETO deze avond drie belangrijke punten bijschreef, gaf het letterlijk de punten weg door op een aantal momenten finaal door de ondergrens te zakken. En is  concurrent Heino, dat met een hecht collectief en met passie DETO versloeg, DETO nu tot drie punten genaderd op de ranglijst. Kortom: een beschamende nederlaag die iedereen in en rondom het team tot nadenken zal moeten stemmen over hoe men het tij gaat keren in de komende weken waarbij DETO de hele top 3 nog voor de kiezen krijgt. Een aantal driepunters is bittere noodzaak, wil de ploeg niet alsnog in de problemen komen. DETO speelt op zaterdag 6 april tegen Rohda Raalte. Aftrap aldaar is om 18.00 uur.

Wedstrijdgegevens DETO-vv Heino 1-2  (1-0)

Scheidsrechter: Hasse Aartsen
Assistent-scheidsrechters: Dennis Bosgraaf en Lars Bosch

Toeschouwers: 150

 Gele kaarten: Floris Oude Nijhuis, Tim Bongers (DETO) / Luck van der Burg (Heino)

Rode kaart: Sten Rosendal

Scoreverloop:

  1. 1-0 Floris Oude Nijhuis
  2. 1-1 Rick Vreeswijk

90+1  1-2  Stijn Kogelman

Opstelling DETO: Roberto Stopel, Mert Baglar, Tom Koelman, Jon Vossebeld, Hans Matti (70. Marciano Stulen), Tim Bongers (78. Mats Knol), Karlo Borghuis, Kai Wesselink, Floris Oude Nijhuis), Ferdi ter Avest (78. Melvin Degenaar), Ümran Zambak

Opstelling Heino: Ivan Kaniuchka, Sten Rosendal, Kevin Roddenhof, Aron Wierenga, Luck van der Burg, Jesper Schokker, Stan Heetkamp (46. Luc Fakkert), Rick Vreeswijk (69. Stijn Kogelman), Ruben Meijer (83. Jeroen Bos), Matthias Reimink (90. Daan v.d. Eyk

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Andrea & Gunther
Kuss Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe