Close this search box.
luister live
Search

DETO doet goede zaken met 0-4 winst in Sneek

DETO kwam door de overwinning terecht op plek 5 van de hoofdklasse B, als zijnde “the best of the rest” achter de kopgroep.

SNEEK – DETO mocht afgelopen zaterdag eindelijk weer aan de bak voor de punten. Nadat de competitie wegens winterstop en coronaperikelen langer dan gepland stil had gelegen, ging DETO in Sneek op bezoek bij ONS. Sneek dat al een duel in de benen had, want zij speelden een week eerder op Urk en verloren daar met 1-3 van de lijstaanvoerder. DETO had  al sinds 27 november vorig jaar (4-2 winst op Berkum) niet meer in competitieverband gespeeld. En dan is het altijd interessant om te kijken hoe een ploeg “erop staat” na zo’n periode van trainen en een paar oefenpotjes. Conclusie na deze middag in Friesland was: prima.

Hoofdtrainer Hennie in ’t  Hof  koos vrijwel voor dezelfde basis-elf als waar een week eerder mee werd geoefend tegen Quick’20. DETO, dat 10 jaar geleden voor het laatst tegen ONS speelde, nam vanaf de aftrap het initiatief en gaf dat de gehele wedstrijd niet meer uit handen. Na vijf minuten was er even schrik bij alles wat DETO was, toen Kai Wesselink door een duel op een rare manier tegen de boarding belandde. Gelukkig kon hij de wedstrijd vervolgen.

Ferdi ter Avest was al na 8 minuten dicht bij de openingstreffer toen hij door Tim Pothast vrij voor het doel werd gezet, echter het been van doelman Tristan Boersma stond de treffer in de weg. Na 20 minuten was het wel raak voor DETO toen een vrije trap op een meter of 20 van het doel van ONS door Karlo Borghuis op het hoofd van Tom Koelman belandde, die keurig raak kopte: 0-1.

Kort daarna kreeg ONS de grootste kans van de wedstrijd na een misverstand in de DETO defensie, maar dit liep uiteindelijk goed af voor de rood-zwarten. In de fase richting de rust waren er nog 2 enorme kansen voor Ferdi ter Avest. Bij de eerste kans was de doelman al gepasseerd, maar was het Mounir Loolofs die de bal van de lijn haalde en kort daarna kon Ter Avest de hoek uitkiezen, maar schoot wild en te gehaast over het doel van ONS. DETO was heer en meester in de eerste helft maar mocht zichzelf verwijten dat het de wedstrijd niet al lang en breed had beslist.

Dat deed de ploeg wel in de tweede helft waar ONS al snel met 10 man verder moest na een rode kaart voor Rick Weening voor een charge op de doorgebroken Kai Wesselink. De vrije trap die daarop volgde leverde niets op, maar in de 58e minuut was het wel raak toen Coplan Soumaoro na een solo uiteindelijk binnen de lijnen onreglementair werd gestuit. Penalty voor DETO die onberispelijk werd ingeschoten door Kai Wesselink: 0-2.

In de 65e minuut was het dan toch Ter Avest die z’n doelpuntje meepikte en de wedstrijd in het slot gooide toen hij na een uitbraak de 0-3 kon aantekenen. Bas Postma, die 5 minuten voor het einde van de wedstrijd, na lang blessureleed, nog even wat minuten mocht maken, zorgde voor het slotakkoord door een voorzet van de rechterkant bij de eerste paal binnen te lopen: 0-4. Een eindstand die gezien het spelbeeld over 90 minuten terecht was en niet geflatteerd.

DETO kwam door de overwinning terecht op plek 5 van de hoofdklasse B, als zijnde “the best of the rest” achter de kopgroep die bestaat uit Eemdijk, Urk, Genemuiden en Volendam. Het kan de kopgroep volgende week naderen als men een goed resultaat weet te boeken in Genemuiden tegen de plaatselijke Sportclub. Dat dit altijd een lastige klus is, is uiteraard bekend in Vriezenveen. We gaan het zien volgende week. Aftrap in Genemuiden om 14.30 uur.