luister live
Search

Den Ham verliest van W.V.F.

De Hammenaren zijn door dit resultaat nog steeds niet veilig  en moeten de komende weken echt nog vol aan de bak.

DEN HAM – In een aantrekkelijk duel moest Den Ham zijn meerdere erkennen in de tegenstanders uit Westenholte.
W.V.F., leider in de 3e periode, was er alles aan gelegen om de volle buit mee te nemen richting Zwolle. De eerste helft ging gelijk op. W.V.F. had iets meer balbezit, echte kansen waren er nagenoeg niet, waarbij de Hammenaren enkele keren gevaarlijk waren op de counter.

In de 44e minuut viel een vrije trap van Kelvin Groothand, genomen met links vanaf de rechterkant, precies tussen een W.V.F. aanvaller en doelman Ekkel in, om vervolgens met een stuit over de doelman in het doel te belanden.

Dat was een tegenvaller voor de Hammenaren. Gelijk na de pauze was het echter goudhaantje Kevin Ruiterkamp die na een lange rush met een bekeken schuiver in de lange hoek doelman te Wiele het nakijken gaf.

Slechts twee minuten laten kwam W.V.F. op een 1-2 stand door Dani van der Steege. Vijf minuten daarna was de stand al weer gelijk door een doelpunt van Michiel Schurink die een voorzet van Jelmer Bolks snoeihard in de touwen schoot.

De Hammenaren konden maar kort genieten van de gelijkmaker. Binnen 5 minuten stond W.V.F. weer voor met 2-3 door opnieuw een doelpunt van Groothand.

Trainer Weghorst bracht daarna Thomas Remmink en Daan  Timmerman voor de moe gestreden Ruiterkamp en Kelder. De grootste kans op de gelijkmaker kreeg Den Ham in de 89e minuut toen scheidsrechte Goutier de aaneengeschakelde opmerkingen van doelman ter Wiele bestrafte met een gele kaart en een vrije bal op de punt van het vijf meter gebied. Het schot van Den Ham werd echter geblokkeerd door de Zwolse verdediging. In de blessuretijd werd het zelfs nog 2-4 door een benutte strafschop van Vreugdenhil.

De Hammenaren zijn door dit resultaat nog steeds niet veilig  en moeten de komende weken echt nog vol aan de bak, waarbij het accent mag liggen op het verdedigende aspect. De omslag van een positief naar een negatief doelsaldo in de 2e klasse H begint nl net op de 10e plek op de ranglijst waar de Hammenaren zich thans bevinden.