luister live
Search

Den Ham verliest van ON

Den Ham is nog steeds puntloos in deze competitie.

DEN HAM – Op “De Rohorst” was het begin van de wedstrijd tussen Den Ham en O.N. veelbelovend. Na slechts 3 minuten stond de 0-1 al op het scorebord toen de Hammer verdediging de zaakjes voetballend wilde oplossen, in plaats van met een ferme uithaal voor de makkelijke oplossing te kiezen. De bal kwam pardoes voor de voeten van Mauro Lodde die wel raad wist met de geboden kans en doelman Pekkeriet kansloos liet. Vanaf de aftrap zette Den Ham toen druk op de tegenstander en het was in de 4e minuut, Jelmer Bolks die met een hard schot van afstand de 1-1 scoorde.

Het publiek ging er eens voor zitten immers dat beloofde wat. Het waren echter de Almeloërs die de bovenliggende ploeg waren en de Hammenaren onder druk zetten. In de 13e minuut had dat effect toen Casey Davis met een afstandsschot doelman Pekkeriet kansloos liet.  In de 20e minuut een mooie actie van Thomas Remmink die meer had verdiend. Even later een snoeiharde vrije trap van Joost Veurink die door de doelman nog net tot hoekschop kon worden verwerkt.  Aan de ander kant  in de 28e minuut had Den Ham alle geluk van de wereld toen een inzet van ON op de paal belandde.

Na de thee een beter spelend Den Ham. De toeschouwers hadden er alle vertrouwen in. Door het inbrengen van Jurgen Jaspers kwam er duidelijk meer elan in de Hammer aanval. Weer een mooie kans voor Remmink in de 56e minuut die beter had verdiend. Invaller Buitenhuis had in de slotfase ook nog de gelijkmaker op zijn schoen. Het mocht echter allemaal niet baten. Gescoord werd er niet meer waardoor O.N.  met de volle buit richting Almelo ging en Den Ham nog steeds puntloos is in deze competitie.