luister live
Search

Den Ham verliest ook van DOS’37

De koploper blijft aan kop, en de rode lantaarndrager is onderaan te vinden.

DEN HAM- Het zit de Hammenaren niet mee in deze competitie. Nog steeds puntloos na 7 wedstrijden zou normaliter een reden zijn tot paniek bij de Hammer club. Daarvan is echter geenszins sprake. Het vertoonde spel is immers van een goed niveau. Het enige dat ontbreekt zijn die vermaledijde doelpunten. Daarmee wil het tot nu toe nog niet echt lukken. Ook in de thuiswedstrijd tegen Dos’37 was Den Ham minimaal gelijk aan de koploper in deze klasse. Een redelijk beladen duel met de gasten uit Vriezenveen met oud Den Ham trainer Jeroen Niks op de bank en in het veld een tweetal Hammer spelers.

De eerste minuten waren voor de gasten uit Vriezenveen. Allengs kwam Den Ham beter in de wedstrijd, helemaal toen Tom Hallink in de 11e minuut uit een hoekschop de 1-0 binnen kopte.

Vanuit een tactisch concept met een compacte verdediging speelde Den Ham verdienstelijk. Wel kreeg rechtsbuiten Shakki Mohamed daardoor iets te veel ruimte. Een  tweetal voorzetten van hem leidden in de eerste helft dan ook tot twee doelpunten voor de Vriezenveners door Boers en Van Veen.

Den Ham kreeg meerdere kansen. In de 24e minuut een pracht kopbal van Luuk Kuiper met een dito redding van doelman Nitert van Dos’37. Een kopbal van Tom Hallink op de paal, een inzet van Kuiper, na goed voorbereidend werk van van Haarst, die maar net in het zijnet belandde. De bal ging er maar niet in.

In de tweede helft hetzelfde beeld. Een ijzersterk middenveld van Den Ham met Schurink, Kelder en Veurink in prima vorm stond daarbij aan de basis van de Hammer dadendrang.

Een actie in de 47e minuut van Schurink, bracht Kuiper in stelling wiens inzet werd gekeerd door de doelman.

In de 58e minuut kwam Dos’37 vanuit het niets op een 1-3 stand. Vanaf de linker punt van het strafschopgebied schoor Hidde Boers de bal in de rechter bovenhoek boven de kansloze Tim Pekkeriet. “Uutzaagn” was het enige wat je daarbij zou kunnen zeggen.

Dat brak enigszins de Hammer aanvalsdrift. Opnieuw ontstonden er meerdere kansen voor Den Ham. O.a. Kuiper en de ingevallen Jurgen Jaspers kregen kansen. Gescoord werd er niet meer waardoor de koploper aan kop blijft en de rode lantaarndrager onderaan is te vinden. Maar met het vertoonde spel kunnen we alleen maar tevreden zijn, dat moet een keer goed komen !