Close this search box.
luister live
Search

Debutanten bij start zaalcompetitie Amicitia

VRIEZENVEEN – Velen hadden ongetwijfeld een andere verwachting bij de start van de zaalkorfbalcompetitie die afgelopen zaterdag van start ging. Want al na één wedstrijd is het de komende maand december zo goed als zeker over en uit met zowel trainingen als competitiewedstrijden. Aanleiding zijn uiteraard de deze week afgekondigde beperkingen door de overheid.

Amicitia had zich goed voorbereid onder leiding van Rick Keus en zijn assistent Inge Nijen Twilhaar, beide in hun functie debuterend in de zaalcompetitie. Na teleurstellende resultaten tijdens het veldkorfbalseizoen, gloorde er weer nieuwe hoop en ambitie in Vriezenveense korfbalharten. Desondanks zorgden blessures bij twee vaste selectiespelers voor de nodige personele aanpassingen in het team.

Voor Gijs Boers betekende dat zijn competitiedebuut in de basis van de Toyota Drent formatie. Weliswaar in een wedstrijd zonder publiek, maar wel met twee gescoorde doelpunten volop in beeld via de livestream uitzending die door velen werd gevolgd.

Voor Amicitia als team was het eindresultaat onvoldoende om de punten in Vriezenveen te houden. Tegenstander CSL uit het Friese Stiens had in de eerste helft alle handen vol aan de oranjekragen in een spannende wedstrijd. Bij rust was de stand 8-10.

Na de hervatting had Amicitia meer moeite om de Friezen te kunnen blijven volgen. Vooral verdedigend liet het veel steken vallen waardoor de tegenstander eenvoudig afstand kon nemen. Tel daarbij op in totaal drie gemiste strafworpen en het scoreverschil is verklaard. Bovendien hadden de heren van CSL met hun afstandsschoten het vizier meer dan op scherp staan. Eindstand 19-23.

RESERVES AMICITIA KENNEN PRIMA START IN DE ZAAL
Amicitia 2 opende de zaalcompetitie uitstekend met een wedstrijd tegen SCO/Motip Dupli 3. Bij rust stond er al een comfortabele 12-8 op het scorebord. In de tweede helft liepen de oranjekragen verder uit naar een ruime 25-15 eindstand

Wat de nabije toekomst brengt voor de zaalsport is vooralsnog ongewis. Het wachten is op meer duidelijkheid vanuit de korfbalbond. Echter zo lang er na 17:00 uur een blokkade gehandhaafd blijft is de kans op een sportief vervolg verder weg dan ooit. En dreigt opnieuw een zaalseizoen vroegtijdig verloren te gaan.