Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Damclub Witte van Moort in actie bij Droomdamsters toernooi

DRACHTEN – Het was weer zover, zaterdag 28 september: Droomdamsters. Hét meisjestoernooi bij uitstek voor dammende meiden! Een zéér goed opgezet toernooi, waar ontwikkeling en plezier hand in hand samen gaan. Deze versie vond plaats in Drachten. De jeugd van de actieve damvereniging Witte van Moort was er wederom bij aanwezig.

Lotte Potgieter liet zien tijdens het toernooi dat zij zich prima ontwikkeld. Een primeur: Merlen Blokzijl maakt haar debuut tijdens dit event. Floortje Potgieter ging ook zeker niet met lege handen naar huis. Dit alles onder bezielende begeleiding van jeugdleider èn topdammer Edwin Twiest.

Het deelnemersveld bestond uit een aantal van 26, waarvan één dummy. De eerste ronde was direct een speciale. De zusjes Potgieter zaten direct tegenover elkaar. Lotte, de oudste won, na een gelijkopgaand begin- en middenfase.
Merlen Blokzijl kan spreken van een uitstekend debuut! Tijdens één partij stond ze verloren met drie schijven achterstand, maar door karakter én kunde boog ze de stand om in een winstpartij. Uiteindelijk eindigde zij zéér verdienstelijk op een 17e plaats met drie overwinningen en dus zes punten.
Floortje Potgieter, de jongste van het stel met 6 jaar, liet zien dat zij qua ontwikkeling in de lift zit. Vergeleken met vorig jaar verdubbelde zij haar puntentotaal met 4. Al doende… 

Lotte Potgieter floreerde alle 7 wedstrijden! Zij speelde stabiel, met een prima opbouw en liet met slimme combinaties zien wat training en veel oefenen kan doen! Tegen de latere winnares Aurelia Schalley kwam ze, na een gelijkopgaande partij, net te kort. Desalniettemin won ze van de 7 partijen er 5, wat resulteerde in een zéér knappe gedeelde 3e plaats.

Één woord is van toepassing: trots! Damclub Witte van Moort kijkt al weer uit naar het volgende toernooi!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
BIS!
Lente In Twente
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe