Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PVV over hoge winsten zorgorganisaties

In 2020 zijn er 117 zorgaanbieders die jeugdzorg geleverd hebben voor jeugdigen van de gemeente Twenterand.

TWENTERAND – Op vragen van de PVV Twenterand over hoge winsten bij sommige zorgorganisaties, antwoordt het college als volgt:

De gemeente Twenterand heeft geen gegevens aangeleverd ten behoeve van het onderzoek van Follow the Money. Reden hiervoor was de omvangrijke uitvraag in relatie tot onvoldoende  ambtelijke capaciteit om aan deze vraag te voldoen.

De werkwijze rondom financiële verantwoording is dat zorgaanbieders zich jaarlijks moeten verantwoorden door middel van een productieverantwoording en tevens volgen we het landelijke IZA accountantsprotocol voor de financiële verantwoording, waar over het algemeen een accountantsverklaring onderdeel vanuit maakt. Daarnaast zetten we externe deskundigheid voor het maken van een analyse vanuit deze openbare bronnen waaronder ook de jaarrekeningen vallen. Op basis van deze analyse worden daar waar nodig de benodigde acties ondernomen. De analyse bevat bijvoorbeeld omvang van winsten, omzet gerelateerd aan formatie, uitgekeerde dividenden etc.

Allereerst zal daarbij een verdieping en gesprek plaatsvinden om het verhaal achter de cijfers te achterhalen. Daar waar nodig benutten we de instrumenten als een ingebrekestelling of ontbindingen.

Het aspect vastgoed wordt in de afgelopen jaren steeds intensiever meegenomen in het reguliere onderzoek. Ook zijn vastgoedkosten een onderdeel van de eerder genoemde analyse.

In 2020 zijn er 117 zorgaanbieders welke jeugdzorg geleverd hebben voor jeugdigen van de gemeente Twenterand. Hieronder de uitsplitsing van deze zorgaanbieders naar rechtsvormen:

Stichting                   45
B.V.                                  88
Eenmanszaak   17
V.O.F.            11
Coöperatieve vereniging 3
Maatschap 3

Bij alle zorgaanbieders wordt de werkwijze zoals beschreven bij punt 2 gevolgd. Ook hierbij handelen we naar bevind van zaken.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Wencke Myhre
Eine Mark Für Charly
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe