Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PVV over Forest Hill

Er is vanuit het college geen belemmering voor een eventuele 2e festivalavond.

TWENTERAND/VROOMSHOOP – In de media wordt gesteld dat de burgemeester van de gemeente Twenterand niet een evenementenvergunning voor de vrijdagavond wil verlenen t.b.v. het evenement Forest Hill Festival 2024. Dit terwijl in 2023 wel een vergunning voor de vrijdag- en zaterdagavond is verleend en de organisatie de inkomsten van een 2e avond nodig heeft om de exploitatie van het evenementen rond te krijgen. De heer Ahrens (PVV) heeft hierover vragen gesteld. Het college antwoordt als volgt (samengevat):

Er is geen aanvraag voor een evenementenvergunning ingediend door Stichting Forest Hill Festival voor 2024. De financiële positie van de organisatie is dan ook niet besproken, aangezien er geen contact is geweest.

De locatie wordt niet 3 x per jaar ingezet voor evenementen en daarmee is er geen belemmering voor een eventuele 2e festivalavond.

Vanzelfsprekend wil vergunningverlening APV en Bijzondere Wetten met het bestuur van Stichting Forest Hill Festival in gesprek om te kijken naar de  mogelijkheden van het evenement Forest Hill in 2024. De stichting heeft hiertoe geen verzoek gedaan en heeft ook nog geen aanvraag ingediend.
Daarbij moet wel gesteld worden dat vergunningverlening gaat over de van toepassing zijnde regelgeving die met name gericht is op de openbare orde en veiligheid. Indien men wil kijken of de gemeente Twenterand de organisatie financieel kan ondersteunen zal een collega van subsidieverstrekking moeten aanhaken.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
De Deltapiraat Met Recla...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe