Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PVV over trottoirs/wegen D’Oale Bouw

De PVV Twenterand bereikt steeds meer berichten over de erbarmelijke staat van wegen en trottoirs in D’Oale Bouw in Westerhaar – Vriezenveensewijk.

TWENTERAND/WESTERHAAR-VRIEZENVEENSEWIJK – De PVV bereikt steeds meer berichten over de erbarmelijke staat van wegen en trottoirs in D’Oale Bouw in Westerhaar – Vriezenveensewijk. We sturen een aantal foto’s mee die laten zien hoe slecht het gesteld is met de wegen en trottoirs in deze kern van Twenterand.

De mensen maken zich ernstige zorgen over de veiligheid en storen zich mateloos aan de verpaupering van hun straten en stoepen. Ze snappen ook niet waarom dit niet door de gemeente voortvarend wordt opgepakt. Mensen leven met de gedachte dat er wel 10 miljoen kan worden uitgetrokken voor een zwembad, dat er wel geld is om het centrum van Vriezenveen op te knappen, dat er wel geld beschikbaar is om de winkels in Vroomshoop te verplaatsen, maar dat Westerhaar – Vriezenveen het lelijke eendje van de gemeente is. We hebben dan ook de volgende vragen aan het college.

1. Het Haarhuis ligt in de directe nabijheid en dagelijks wandelen vrijwilligers met de oudere mensen die daar verblijven. Deze vrijwilligers zijn gedwongen om over de straat te lopen omdat de trottoirs niet begaanbaar zijn. Niet voor ouderen die moeilijk ter been zijn en zeker niet voor oudere mensen die zich moeten verplaatsen met een rollator of rolstoel. In een tijd waarin Nederland aan het vergrijzen is, ouderen vaak eenzaam zijn en de gemeente het bestrijden van eenzaamheid belangrijk vindt én omdat hier toekomstbestendige woningen komen, vinden wij het onbegrijpelijk waarom de gemeente dit deel van Twenterand laat verpauperen. Wanneer gaat het college deze trottoirs weer veilig maken zodat ouderen weer, zoals het hoort, over de stoep kunnen lopen? De PVV vindt het een basisbehoefte voor ouderen om veilig naar buiten te kunnen! En hier is thans in D’ Oale Bouw geen sprake van.

2. De Borggrevestraat is dicht gemaakt, zonder dat dit duidelijk gemaakt wordt met een verkeersbord. Waarom is deze straat doodlopend gemaakt? En waarom kan er geen fatsoenlijk verkeersbord af? Bovendien willen de bewoners deze weg weer open hebben: de Veenstraat vangt nu al het verkeer op, want de Oranjestraat is zoals u weet ingericht voor eenrichtingsverkeer. Plus, hulpdiensten en vrachtverkeer rijden met regelmaat deze straat in om vervolgens weer om te moeten keren. Dit kost tijd, zorgt voor ergernis bij bewoners en kan leiden tot een onwenselijke situatie wanneer mensen met spoed een ambulance hebben gebeld. Wanneer gaat deze straat weer open?

3. In sommige straten ligt de weg voor gemotoriseerd verkeer hoger dan het trottoir. Naast veel overlast bij regen kan dit zorgen voor onveilig situaties omdat wandelaars en dieren niet meer beschermd worden door een hoge stoeprand. Wanneer gaat u dit herstellen?

4. Sommige wegen zien er uit als een dambord: asfalt met klinkers erin verwerkt. Straks komt er een nieuw riool vanwege de renovatie en nieuwbouw van woningen in D’Oale Bouw. Zal dit aangezicht dan nog lelijker worden dan het nu al is? Nog meer klinkers in het asfalt?

5. Wanneer gaat u de situatie in dit deel van Westerhaar-Vriezenveensewijk eens aanpakken? Wanneer kunnen de mensen hier weer trots zijn op hun wijk? Wanneer kunnen de ouderen weer veilig over straat?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Ulli Bastian
Daddy
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe