Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen GBT over hoge energieprijzen

De hoge energieprijzen treffen ook ons verenigingsleven hard.

TWENTERAND – GemeenteBelangen Twenterand vindt onze lokale voorzieningen erg belangrijk en daarom koesteren wij deze. Ze zijn cruciaal voor het welbevinden van onze inwoners en de leefbaarheid in de kernen. Zo maakten we het eerder al mogelijk dat bijvoorbeeld buurt-/dorpshuizen en speeltuinverenigingen, die in hun voortbestaan werden bedreigd, financiële steun ontvingen voor misgelopen inkomsten als gevolg van coronamaatregelen.

De huidige hoge energieprijzen, die wellicht nog harder gaan stijgen de komende maanden, zorgen voor onrust. Voor inwoners met grote geldzorgen (vooral die in de schuldsanering) hebben we via een Vangnetregeling middelen vrijgemaakt om uiteindelijk te voorkomen dat ze worden afgesloten van gas en stroom. Daarnaast hebben we het Duurzaamheidsfonds gevuld om isolatiemaatregelen te treffen met name woningen die slecht geïsoleerd zijn.

Maar de hoge energieprijzen treffen ook ons verenigingsleven hard. Vooral die een eigen accommodatie (lees ook: clubhuis) hebben, zo wijzen signalen uit. Ook dat raakt indirect onze inwoners. Om in beeld te krijgen hoe lokaal de vlag erbij hangt hebben we enkele vragen.

 Vraag 1
Bent u bekend met dezelfde hierboven omschreven signalen, zoals deze onze fractie hebben bereikt?

Vraag 2
Bent u bereid in kaart te brengen wat de (financiële) gevolgen zijn van de hoge energieprijzen voor de beheerders/eigenaren van onze (sport/cultuur/multifunctionele) accommodaties?

Zo ja, kunnen wij deze gegevens voor de behandeling van de Begroting 2023 ontvangen?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Classics
My Russian Lady
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe