Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Tweede generatie in droogijsreiniging en -machines

VRIEZENVEEN – Wethouder Aimée van der Ham en bedrijfscontactfunctionaris Jacqueline Tuinbeek worden bij het bedrijf KroTech verwelkomd door maar liefst twee generaties Krol. Vader Peter startte in 2003 samen met moeder Gerria het bedrijf KroTech, inmiddels KroTech Benelux BV. Krol is distributeur, groothandel en producent van hoogwaardige industriële droogijsreinigingmachines en droogijsproductiemachines. Dochter Carolien en schoonzoon Mark Veneman hebben de onderneming vorig jaar van hun (schoon)ouders overgenomen. “Maar mijn vader is nog steeds actief binnen het bedrijf”, vertelt Carolien trots.

Peter Krol en Gerria Krol-Dekker begonnen in 1985 een damesmodezaak en daarna een bedrijf in zonwering. “Toen ik ruim 20 jaar geleden op een beurs in Denemarken bij toeval met droogijsreinigingmachines in aanraking kwam, heb ik me er verder in verdiept”, legt de ondernemer uit. Krol werd distributeur van de droogijsreinigingmachines. Hij stond aan de wieg van het ontwikkelen van deze machines. “En sinds 2017 maken we onze eigen Iceblasters. Ons eigen kindje”, vertelt Krol trots. Wethouder Aimée van der Ham heeft hier respect voor. “Dat is wel echt ondernemerschap. Een sprong in het diepe durven nemen om deze machines zelf te ontwikkelen”, aldus de wethouder.

Droogijs als reinigingsmiddel

Maar wat zijn dan droogijsreinigingmachines en waarvoor worden ze gebruikt? “Het gebruik van droogijs wordt in een breed scala aan industrieën en op veel verschillende manieren toegepast, bijvoorbeeld elektromechanische-industrie, energie-industrie, auto-industrie, voedingsindustrie, kunststofindustrie en nog veel meer. Het mooie is dat er na het reinigen met droogijs geen reinigingsmiddel achterblijft”, legt Mark uit. Hij laat ons dan ook zien hoe droogijs wordt gemaakt. Mark besloot zes jaar geleden bij zijn schoonouders te gaan werken. “We zijn er langzaam samen in gestapt.” Zijn vrouw Carolien doet de financiële administratie van de zaak, wat moeder Gerria voorheen altijd deed. “Maar de overname ging toch sneller dan we hadden gedacht”, lacht Mark.

Het droogijs, dat bij KroTech wordt geproduceerd en verkocht, wordt niet alleen gebruikt voor het reinigen, maar ook voor het koelen en/of invriezen van vis, vlees, deegwaren en vaccins. “Je kunt ook vlees en andere producten bevroren versturen met droogijs. Droogijs, dat een temperatuur heeft van -80 graden, kan je hier goed voor gebruiken”, vertelt Peter Krol.

Hoe de familie naar de toekomst kijkt? “Als de handel doorgaat zoals het nu gaat, dan zijn wij tevreden. We willen verder op de voet, zoals Peter en Gerria het ook hebben gedaan”, aldus Mark.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Liane Covi
Las Doch Die Anderen Ube...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe