Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Theaterspektakel Codename Zipper gaat door

Nog maar enkele kaarten beschikbaar.

DEN HAM – Het theaterspektakel Codename Zipper gaat door. Eind april en begin mei worden in totaal zeven voorstellingen gespeeld over de oorlogsgeschiedenis van Den Ham. Vanaf deze week starten de acteurs weer met de repetities. En Juliana gaat flink aan de slag om de voorstelling van passende muziek te voorzien. Codename Zipper zou eigenlijk al in mei 2020 worden gespeeld, maar moest door de coronamaatregelen worden uitgesteld.

 Op 28 april is de try-out met publiek en op 29 april de première. Vervolgens zijn er voorstellingen op 30 april en op 6 en 7 mei. Het merendeel van de kaarten was in 2020 al verkocht. De bezitters hebben inmiddels allemaal bericht gehad, op welke nieuwe datum hun kaart geldig is. Wie nog belangstelling heeft, moet snel zijn. De laatste kaarten zijn vanaf 1 maart 2022 verkrijgbaar via de website www.codenamezipper.nl of via  Het Punt in Vroomshoop.

Komende generaties

“We merken dat de plannen voor Codename Zipper nog steeds leven in het dorp”, zegt Gerrit Kleinjan van de organiserende stichting “He’j ’t eheurd”. “Ons doel is om de Hammer geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te verbeelden in een theatervoorstelling. Onze vrijheid is zwaar bevochten en daarom kostbaar. Het blijft belangrijk om dat door te geven. Ook aan de komende generaties. Want ook in deze tijd ervaren we weer dat vrijheid geen vanzelfsprekendheid is.”

Hammer oorlogsgeschiedenis

In het theaterspektakel Codename Zipper komen Hammer verhalen uit de oorlog tot leven door de ogen van de jonge, nieuwsgierige Daan. Als zijn opa overlijdt, blijft hij met veel vragen achter. Hij besluit zelf op onderzoek uit te gaan en bezoekt het dorp waar zijn opa niet over wilde spreken: Den Ham. Daar hoort hij de verhalen uit de oorlog. Zoals het neerstortten van de Australische Dambuster Les Knight, net buiten het dorp. En het Joodse meisje ‘Lieneke’ die zat ondergedoken bij een huisarts. Daan hoort ook dat het Hammer verzet is verraden. Hoe is het met hen afgelopen? En wat had zijn opa hiermee te maken?

75 jaar vrijheid

Codename Zipper stond gepland in 2020, het jaar waarin werd herdacht dat Nederland 75 jaar vrij is. Het dorp Den Ham werd op 6 april 1945 bevrijd door de Canadezen. Op hun stafkaarten kreeg het brinkdorp de geheime codenaam “Zipper”. Dat is de verwijzing naar de titel van de voorstelling.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Corry & De Rekels
Piet
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe