Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Renny van Faassen gaat ZorgSaam Twenterand verlaten

TWENTERAND – ZorgSaam Twenterand moet op zoek naar een nieuwe directeur. De huidige directeur, Renny van Faassen, heeft de welzijnsstichting laten weten volgend jaar niet langer beschikbaar te zijn voor deze functie.

Van Faassen begon haar carrière bij Welzijn Ouderen te Vriezenveen als administratief medewerker, maar tegelijk was ze coördinator want het was een eenmanspost. Later fuseerde deze Vriezenveense afdeling met de Hammer afdeling van Welzijn Ouderen. Zo ontstond in 2005 de Stichting voor Welzijn & Zorgvragen Twenterand. Daar vervulde ze haar eerste directeursfunctie. Het was in die periode dat het werk en de opdrachten vanuit voornamelijk de gemeente Twenterand veranderden. Meer en meer werd ingezet op preventie, advies en ondersteuning. Zoals daar zijn de Zorginformatie•punten en het Centrum voor Jeugd & Gezin.

In 2013 maakte Van Faassen nog een fusie mee. Samen met Welzijn Twenterand, die zich voornamelijk richtte op jongeren, losse contractopdrachten en fondsenwerving, werd gekozen voor de naam ZorgSaam Twenterand. Deze stichting wil de zelfredzaamheid en samenredzaamheid van kwetsbare inwoners van Twenterand vergroten en sociaal isolement voorkomen. Dit doet de stichting door te verbinden, te vertrouwen en te motiveren zodat inwoners (weer) blijven meedoen. Dit maakt de samenleving toekomstbestendig en duurzaam.  Dit paste Van Faassen als een jas.

Per 1 januari aanstaande is Renny van Faassen 35 jaar in dienst van de elkaar opvolgende (gefuseerde) welzijnsinstellingen, waarvan 15 jaar als directeur. Volgens de bestuursvoorzitter van de Raad van Toezicht, Han Janszen, wordt een sollicitatieprocedure in gang gezet voor een nieuwe directeur. Tot die tijd blijft Van Faassen directeur.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe