Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Nieuwjaarsreceptie DETO: jubilarissen en een aftredende voorzitter

VRIEZENVEEN – Zaterdagmiddag 5 januari vond de nieuwjaarsreceptie plaats in een volle kantine van DETO. Nadat alle beste wensen waren uitgewisseld, trapte voorzitter Arjan Goosselink het nieuwe jaar af met de traditionele nieuwjaarstoespraak.
Hierin werd uiteraard teruggeblikt en vooruitgekeken naar het nieuwe jaar.
Onderwerpen die langskwamen waren o.a. de NIX18 campagne, de kampioenen van het afgelopen jaar, winst van de Beltona competitie en Tukker Cup, de promotie van DETO 1 naar de hoofdklasse, de trainerswissel komend seizoen, viering van het 70 jarig bestaan in juni 2018, de wedstrijden van Oranje MO19 bij DETO. Daarnaast ook de politiek getinte onderwerpen als het Vitale Sport- en Beweegpark, de verkeersvisie waarbij een verbindingsweg over het huidige veld 4 gaat komen.

Ook de verwachte bezuinigingen op de sport in 2019 werden behandeld. Goosselink gaf aan dat DETO liever een win-win situatie wil zoeken samen met gemeente en andere sportverenigingen waarbij gekeken wordt naar duurzaamheid, bijvoorbeeld in de vorm van led veldverlichting waarbij de clubs, terwijl men financieel meer bij gaat dragen richting gemeente, aan de andere kant fors kunnen besparen op de  energiekosten. Dit in plaats van louter bezuinigen.
Ook wees de voorzitter op een bedreiging voor de komende jaren, namelijk het werven, enthousiasmeren en behouden van voldoende vrijwilligers. Dit is onontbeerlijk voor een  vereniging. Deze groep dient de komende tijd dan ook te worden uitgebreid. Zo zijn er nu al diverse vacatures die moeilijk ingevuld worden, maar wel noodzakelijk zijn om een vereniging goed te laten draaien.
Primeur deze middag was het huldigen van jubilarissen. Het bestuur heeft deze traditie, die jaren niet was uitgevoerd, weer nieuw leven ingeblazen. Zo werden deze middag 12 jubilarissen die 70 en meer dan 60 jaar lid zijn van DETO in het zonnetje gezet (zie foto). Helaas konden 2  jubilarissen door omstandigheden niet aanwezig zijn. De jubilarissen ontvingen de speciaal ontworpen DETO speld en een mooie bos met rode bloemen en uiteraard de felicitaties.
Tot slot had de voorzitter nog een verrassing in petto: Goosselink gaf aan dat hij na een periode van 7 jaar in het DETO bestuur, waarvan medio 2019 vier jaar als voorzitter, in oktober niet herkiesbaar zal zijn voor een nieuwe periode. Wel blijft hij actief binnen DETO.
Hierna werd een toost uitgebracht op het nieuwe jaar.
Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Walkers
I Adore Her
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe