Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Meer ruimte voor kleine windmolens

Agrariërs in de gemeente Hardenberg krijgen meer mogelijkheden voor het plaatsen van kleine windmolens bij hun bedrijf.

Als de gemeenteraad ermee instemt dan krijgen agrariërs in de gemeente Hardenberg meer mogelijkheden voor het plaatsen van kleine windmolens bij hun bedrijf. De molens mogen onder voorwaarden iets hoger worden en een stukje buiten het bouwblok worden geplaatst.

Zonnepanelen
Vaak hebben de bedrijven al zonnepanelen, maar die leveren vooral ’s zomers hun hoogste rendement. Om ook ’s winters voldoende stroom te kunnen opwekken willen meerdere agrariërs graag een kleine windmolen bij het bedrijf plaatsen. Soms is er op het eigen terrein geen ruimte voor een windmolen, omdat dat al is volgebouwd. Soms staat een windmolen op het eigen terrein, vanwege omringende bebouwing of bomen, te beschut. Daarom wil het college de regels iets verruimen.

Gemeenteraad
Om agrariërs tegemoet te komen wordt de mogelijkheid geboden een windmolen tot maximaal 25 meter (tiphoogte) buiten het bouwvlak te plaatsen. De agrariër moet dan wel aantonen dat dit echt niet anders kan. De gemeenteraad neemt op 1 december hierover een besluit.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Cats
I Gotta Know What's Goin...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe