Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Internetloze dag op het Noordik Vroomshoop levert ruim €1750,- op

De internetloze dag levert € 1750  op voor Stichting Leergeld Twenterand.

VROOMSHOOP – Vrijdag 14 april was er op Het Noordik Vroomshoop geen leerling of personeelslid te bekennen met een laptop, mobiele telefoon of computer. Ook de informatieschermen, digiborden in de lokalen en kopieerapparaten werkten niet. Dit was namelijk een internetloze dag bij Het Noordik Vroomshoop. Leerlingen lieten zich sponsoren, om te bewijzen dat zij wel een dag zonder schermpje kunnen. Het doel was om bewustzijn te creëren voor gelijke kansen voor alle kinderen en jongeren. De tussenstand van de actie is € 1750,-, een waardevol bedrag dat ten goede komt aan Stichting Leergeld Twenterand.

“Deze dag was er geen wifi op school  en kregen leerlingen op de ‘ouderwetse’ manier les. Onze docenten hadden hun ‘offline’ lessen zorgvuldig voorbereid. Met deze unieke actie willen we ervoor zorgen dat elke leerling schoolspullen en een laptop tot zijn beschikking heeft. Ook moet elke leerling mee kunnen doen met alle activiteiten die we als school aanbieden”, vertelt Birgit Olthof, teamleider Het Noordik Vroomshoop.

“De leerlingen hebben in appgroepen van familie, vrienden en bekenden een oproep gedaan om ze te sponsoren en buren zijn gevraagd voor een bijdrage. Leerlingen kwamen mij vol trots vertellen dat ze er zelf ook geld bij hadden gedaan van hun zakgeld”, aldus Olthof.

Om de leerlingen op weg te helpen om -zonder hun mobiel- pauze te houden of een tussenuur door te komen, waren er “oud-Hollandse” spellen op het plein. Vooral het touwtje springen was populair. Verder stonden er op de tafels van de pauzeplekken Het Noordik Kletspotten met diverse vragen zoals ‘Wat is jouw grootste blunder?, ‘’noem één ding op wat je hebt geleerd vandaag’ en ‘hoeveel uur per dag besteed jij aan social media?. Uiteraard konden de leerlingen ook gaan darten of tafeltennissen. Die staan altijd tot hun beschikking op school. Er waren ook leerlingen die zelf een (kaart)spel hadden meegenomen.

De dag was een groot succes. Aan het begin van de dag was het wat onwennig voor iedereen om geen mobiel in de hand te hebben en elkaar op te moeten zoeken om de communiceren. Ook voor het personeel was het, ondanks de voorbereiding, wennen om zonder digitale boeken en het digischerm les te geven. De whiteboards werden nog nooit zo intensief gebruikt op één dag.

Olthof vertelt: “Na de eerste lesuren merkten we dat het begon te wennen. Leerlingen waren met elkaar in gesprek, er werden spelletjes gespeeld en er was een fantastische sfeer. Ik ben met leerlingen in gesprek geweest over hoe het dan ooit was zonder internet. “Hoe wist u dan dat een les uitviel mevrouw?”, vroegen ze aan mij. Ik heb ze verteld over de telefoonketen die we hadden en wanneer je wat verder van school af woonde je vaak pech had. De keten werd vaak ingezet wanneer deze leerlingen al onderweg waren naar school.”

Stichting Leergeld

Een waardevolle dag met een fantastisch eindresultaat. De tussenstand is nu al 1750,-  dat naar Stichting Leergeld Twenterand gaat en nog niet alles is binnen. Jonathan Kottier, docent Godsdienst op Het Noordik en bestuurslid van Stichting Leergeld Twenterand reageert verrast: “Wat een geweldig bedrag. Namens SLT bedanken we de leerlingen en het personeel van Het Noordik Vroomshoop. Met dit bedrag kan SLT voor ruim 20 kinderen het verschil maken en zorgen dat zij “gewoon” mee kunnen doen. Want nu meedoen is straks meetellen!”. Volgende week wordt het eindbedrag bekend gemaakt en overgedragen aan SLT.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Evening Stars
Oh, Wat 'n Mooie Tijd
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe