Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Diamanten huwelijksjubileum Cor en Riet Homan

VRIEZENVEEN – Op 16 september was het feest in Vriezenveen. Cor Homan (82) en Riet Homan-Van Ravesteijn (85) vierden hun 60-jarige huwelijksjubileum. Burgemeester Broekhuizen kwam persoonlijk langs om het echtpaar te feliciteren met dit bijzondere moment. De officiële trouwdag vond plaats in Rotterdam op 16 september 1964, maar voor Cor en Riet voelt hun kerkelijke huwelijk op 25 maart 1965 als hun échte trouwdag.

Hun liefde begon rustig, maar groeide uit tot iets bijzonders. Cor herinnert zich nog goed hoe hij Riet voor het eerst aansprak. “Riet liep vaak langs mijn huis”, vertelt hij. “Op een dag vroeg ik haar of ik een studieboek van haar mocht lenen. Het boek heette Kleine kinderen worden groot. Dat mocht, en zo ontstond ons contact.” Hun gedeelde liefde voor onderwijs bracht hen verder samen. Cor werkte tot zijn pensioen als pedagogisch medewerker bij het Onderwijs Adviescentrum, terwijl Riet jarenlang voor de klas stond op verschillende Montessorischolen.

Prachtige plek
In de jaren tachtig verhuisde het gezin Homan naar Vriezenveen, waar ze zich snel thuis voelden. Ze wonen nog steeds op een prachtige plek aan de rand van het dorp en genieten volop van het buitenleven. “We wandelen elke dag”, zegt Cor. “Weer of geen weer, we gaan altijd op pad.” Cor en Riet kregen een zoon en een dochter. En ondertussen zijn ze de trotse opa en oma van drie kleinkinderen.

Fietsvakanties
Naast wandelen deelden Cor en Riet ook een passie voor fietsen. Vroeger maakten ze vele fietstochten door binnen- én buitenland. Hun vakanties voerden hen door Duitsland en Oostenrijk, waar ze samen vele kilometers door het prachtige landschap fietsten. “We hebben heel wat avonturen beleefd op de fiets”, zegt Riet. Tegenwoordig doen ze het wat rustiger aan. Nu genieten ze samen vooral van een rustige avond voor de tv. “Politieke programma’s en het journaal hebben onze voorkeur, maar een leuke quiz kan er ook nog wel bij”, zegt Cor.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Rieki Verkooyen
Ja, Jij Kunt Gaan
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe