Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt GBT over bmx/skatevoorzieningen

In verband met de slechte staat van onderhoud van bmx/skate voorzieningen in Westerhaar en Den Ham stelde GemeenteBelangen Twenterand een aantal vragen.

TWENTERAND – In verband met de slechte staat van onderhoud van bmx/skate voorzieningen in Westerhaar en Den Ham stelde GemeenteBelangen Twenterand een aantal vragen. Het college antwoordt als volgt:

De gemeente Twenterand is eigenaar en verantwoordelijk voor het onderhoud van de halfpipe in Westerhaar-Vriezenveensewijk.
Sinds 2017 heeft de gemeente Twenterand het onderhoud van het skatepark overgenomen. Hierbij worden jaarlijks controles uitgevoerd m.b.t. de veiligheid- en onderhoudstoestand van het skatepark. Uit de inspecties komen geen grote bijzonderheden naar voren. De te nemen maatregelen voor het skatepark te Den Ham worden uiterlijk eind oktober afgerond. Deze maatregelen vallen onder het reguliere onderhoud daarom, delen wij uw mening over het plaatsvinden van kapitaalsvernietiging op het skatepark niet.

De gemeente heeft het beheer en onderhoud van het skatepark in Den Ham overgenomen van Toko Joko. Er worden veiligheids- en onderhoudsinspecties uitgevoerd. Op het moment dat er schade wordt geconstateerd of onderdelen niet meer voldoen aan de eisen, dan zorgt de gemeente dat de betreffende onderdelen gerepareerd of vervangen worden. Bij de gemeente zijn geen afspraken bekend tussen de gemeente en de HTTV en haar opvolger FC Twente Madness.

De gemeente Twenterand is zeker bereid om ter plaatse in gesprek te gaan met de jeugd over het skatepark. Het onderhoud wordt geborgd door middel van de onderhouds- en veiligheidsinspecties. Voor defecte verlichting kunnen inwoners een melding openbare ruimte doen op de website van de gemeente.

De gemeente Twenterand is niet bereid om de halfpipe in Westerhaar-Vriezenveensewijk te verplaatsen naar Den Ham. Ook in Westerhaar-Vriezenveensewijk wil de gemeente de jeugd de mogelijkheid bieden om de skatesport te beoefenen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
The Classics
My Russian Lady
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe