Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoord PVDA-GroenLinks over ‘verkeersdrukte N341 Westerhaar Kloosterhaar’

TWENTERAND – De PVDA-GroenLinks heeft aan het college van B&W vragen gesteld over de verkeersdrukte op de N341 van Westerhaar naar Kloosterhaar.

TWENTERAND – De PVDA-GroenLinks heeft aan het college van B&W vragen gesteld over de verkeersdrukte op de N341 van Westerhaar naar Kloosterhaar. Het college heeft daar als volgt op geantwoord:

Vraag 1:
De belangrijkste knelpunten die door de dorpsbelangen worden aangegeven zijn:

  • Aan en opritten van de N36 naar de N341 bij Westerhaar. Gevaar voor fietsers.
  • Afslaand verkeer op de N341 naar de Paterswal en het dorp Sibculo. Afremmend verkeer om af te slaan, zorgt voor gevaarlijke situaties.
    Dorpsbelangen Sibculo heeft hierover contact gehad met de provincie Overijssel en die geven aan dat er “onvoldoende” ongelukken gebeuren
    om maatregelen te treffen.
  • Zwaar vrachtverkeer door de dorpskern van Kloosterhaar om vervolgens richting Hardenberg te rijden. Dit is vrachtverkeer dat de N341 als
    “sluiproute” gebruikt vanaf de N36. Dit verkeer geeft onevenredige druk op Kloosterhaar en gaat ten koste van de veiligheid en leefbaarheid. In
    contacten met de provincie Overijssel wordt aangegeven dat hier weinig aan gedaan kan worden omdat de provinciale weg voldoet aan alle eisen en verkeer niet “tegen” gehouden kan worden om een andere en kortere route te kiezen.
    Hoe beoordeelt u deze inbreng van de inwoners en dorpsraden en vindt u dat het serieus naar geluisterd moet worden door provincie en de gemeente Twenterand en Hardenberg?

Antwoord vraag 1:
Wij zijn van mening dat er altijd serieus naar inwoners geluisterd dient te worden. Het is vervolgens aan de gemeente(raad) en/of provincie om een afweging te maken wat er wel en niet aangepast zal worden qua infrastructuur en op welke termijn.

Vraag 2:
Bent het u met de PvdA GroenLinks eens dat op basis van voorgaande informatie er wel degelijk sprake is van overlast op de N341 en dat in het
bijzonder de inwoners van Kloosterhaar onevenredig belast worden?

Antwoord vraag 2:
Het ervaren van overlast is voor iedereen anders en dus persoonlijk. Als bewoners aangeven dat er sprake is van overlast, dan zullen zij dat ook
daadwerkelijk op die manier ervaren. Zoals al eerder gesteld betreft het hier Zaaknummer: 29657-2021 Documentnummer: 29657-2021:256360
een N-weg die niet in eigendom of beheer is van de gemeente Twenterand. Het is een provinciale weg die door Twenterand loopt maar ook door de gemeente Hardenberg. N-wegen zijn over het algemeen drukkere wegen die een regionale c.q. provinciale functie hebben om van A naar B te kunnen komen.

Vraag 3:
De (toegenomen) verkeersintensiteit op de N342 leidt tot een toename van CO2, stikstof en fijnstof en dit heeft negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit, ontwikkelkansen (wonen en bedrijven) en natuur. Heeft u deze negatieve gevolgen voldoende in beeld en welke maatregelen
wilt u hierop treffen. Als u de negatieve gevolgen niet voldoende in beeld heeft bent u bereid om deze in beeld te brengen?

Antwoord vraag 3:
Het betreft hier een N-weg van de provincie Overijssel. Wij hebben de stikstofbelasting als gemeente niet in beeld en dit is dan ook een taak van de provincie Overijssel.

Vraag 4:
Zijn er nu al mogelijkheden om direct maatregelen te nemen waardoor de verkeersdrukte afneemt en veiligheid en leefbaarheid toeneemt?

Antwoord vraag 4?
Nee

Vraag 5:
Bent u bereid om samen met de gemeente Hardenberg in overleg te gaan met plaatselijke lokale dorpsbelangen te overleggen over de verkeersveiligheid van de N342 en te horen welke knelpunten zij ervaren en welke oplossingen zij zien?

Antwoord vraag 5:
Ja

Vraag 6:
Bent u op bereid om hierover actief met de gemeente Hardenberg in overleg te treden en met de gemeente Hardenberg in overleg te gaan met de provincie om te kijken wat de mogelijkheden zijn om maatregelen te treffen?

Antwoord vraag 6:
Ja

 

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe