Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PvdA – GroenLinks over verkeersdrukte Westerhaar Kloosterhaar

Een weg waar de PvdA GroenLinks aandacht voor wil vragen is de N341. De afslag van de N36 naar Westerhaar-Vriezenveensewijk, Sibculo en Kloosterhaar.

TWENTERAND – Vaak hebben wij het in de raad over de N36. Een weg waar steeds meer verkeer gebruik van maakt en waar regelmatig een ongeluk gebeurt. Een weg die vraagt om aandacht om het veiliger te maken.

Een weg waar de PvdA GroenLinks aandacht voor wil vragen is de N341. De afslag van de N36 naar Westerhaar-Vriezenveensewijk, Sibculo en Kloosterhaar. Wij vragen u nogmaals hier u aandacht voor omdat steeds meer verkeer en vooral vrachtverkeer hier gebruik van maakt omdat zij kiezen voor een kortere route naar het industrieterrein van Hardenberg (o.a. bedrijventerrein Vechtpark) in plaats van de
N36 te volgen naar de Witte Paal en dan richting Hardenberg te rijden.

Op 7 september 2020 hebben wij u hierover al eerder vragen gesteld en was uw antwoord dat er bij u geen signalen bekend zijn van overlast van verkeershinder of onveiligheid. U heeft ook aangegeven contact op te zullen nemen met de gemeente
Hardenberg. Hier hebben wij nog geen terugkoppeling over ontvangen.Inmiddels hebben wij navraag gedaan bij de plaatselijke belangenorganisaties van Kloosterhaar (ook gedeeltelijk Twenterand), Sibculo en WesterhaarVriezenveensewijk. Daarnaast zijn wij benaderd door inwoners die aangeven wel degelijk te zien dat vrachtverkeer toegenomen is op N341 en het onveiliger geworden is.

Om die reden stellen wij u de volgende vervolg vragen:

1. De belangrijkste knelpunten die door de dorpsbelangen worden aangegeven zijn:
– Aan en opritten van de N36 naar de N341 bij Westerhaar. Gevaar voor fietsers.
– Afslaand verkeer op de N341 naar de Paterswal en het dorp Sibculo. Afremmend verkeer om af te slaan, zorgt voor gevaarlijke situaties. Dorpsbelangen Sibculo heeft hierover contact gehad met de provincie Overijssel en die geven aan dat er “onvoldoende” ongelukken gebeuren om maatregelen te treffen.
– Zwaar vrachtverkeer door de dorpskern van Kloosterhaar om vervolgens richting Hardenberg te rijden. Dit is vrachtverkeer dat de N341 als “sluiproute” gebruikt vanaf de N36. Dit verkeer geeft onevenredige druk op Kloosterhaar en gaat ten koste van de veiligheid en leefbaarheid. In contacten met de provincie Overijssel wordt aangegeven dat hier weinig aan gedaan kan worden omdat de provinciale weg voldoet aan alle eisen en verkeer niet “tegen” gehouden kan worden om een andere en kortere route te kiezen. Hoe beoordeelt u deze inbreng van de inwoners en dorpsraden en vindt u dat het serieus naar geluisterd moet worden door provincie en de gemeente Twenterand en Hardenberg?

2. Bent het u met de PvdA GroenLinks eens dat op basis van voorgaande informatie er wel degelijk sprake is van overlast op de N341 en dat in het bijzonder de inwoners van Kloosterhaar onevenredig belast worden?

3. De (toegenomen) verkeersintensiteit op de N342 leidt tot een toename van CO2, stikstof en fijnstof en dit heeft negatieve gevolgen voor de luchtkwaliteit, ontwikkelkansen (wonen en bedrijven) en natuur. Heeft u deze negatieve gevolgen voldoende in beeld en welke maatregelen wilt u hierop treffen. Als u de negatieve gevolgen niet voldoende in beeld heeft bent u bereid om deze in beeld te brengen?

4. Zijn er nu al mogelijkheden om direct maatregelen te nemen waardoor de verkeersdrukte afneemt en veiligheid en leefbaarheid toeneemt?

5. Bent u bereid om samen met de gemeente Hardenberg in overleg te gaan met plaatselijke lokale dorpsbelangen te overleggen over de verkeersveiligheid van de N342 en te horen welke knelpunten zij ervaren en welke oplossingen zij zien?

6. Bent u op bereid om hierover actief met de gemeente Hardenberg in overleg te treden en met de gemeente Hardenberg in overleg te gaan met de provincie om te kijken wat de mogelijkheden zijn om maatregelen te treffen?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe