Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Stichting Manna bestaat 12,5 jaar, komma maakt het verschil

Om het werk van Manna te blijven doen is er ter gelegenheid van het jubileum een doneeractie: ‘De komma maakt het verschil’.

TWENTERAND – Op 1 juni 2021 viert Stichting Manna een jubileum, de voedselbank van Twenterand bestaat dan 12,5 jaar. Je kunt je afvragen of het reden is voor een feestje als er in een rijk land als Nederland een voedsel- en kledingbank nodig is. Helaas is ook in Twenterand de stichting niet overbodig en kunnen mensen die dat nodig hebben een beroep doen op Manna.

Stichting Manna is blij dat ze in de afgelopen 12,5 jaar heel veel mensen heeft kunnen helpen met een voedselpakket en later ook kinderkleding en partyboxen voor kinderen en tieners, daarom toch reden om dit jubileum te vieren.

Alles begon als een particulier initiatief, waarbij voedsel werd uitgedeeld vanuit een garage aan mensen die dat konden gebruiken. Door een toenemende vraag naar voedselpakketten werd dit te groot om vanuit huis te doen. In 2008 werd dit initiatief overgedragen aan het Diaconaal Platform Twenterand en van hieruit werd op 1 december 2008 Stichting Manna opgericht.
Inmiddels heeft de stichting de afgelopen 12,5 jaar zo’n slordige 35.000 pakketten uit kunnen delen aan mensen die onder het sociaal minimum leven. Voor mensen in financiële nood zet Manna geen punt maar een komma: ze helpt mensen op weg om uit de financiële nood te komen en zo rust te krijgen om de stap naar herstel te maken in samenwerking met hulpverlening.

Zonder de hulp van sponsoren en vrijwilligers was dit allemaal niet mogelijk geweest, want de stichting is volledig afhankelijk van giften; op dit moment zijn er rond de 90 vrijwilligers die allemaal zonder enige vergoeding hun steentje bijdragen, alleen op deze manier kon Manna mensen helpen in de afgelopen jaren.

Doneeractie ‘De komma maakt het verschil’
Om het werk van Manna in de toekomst ook te blijven doen is er ter gelegenheid van het jubileum een doneeractie:
‘De komma maakt het verschil’, wie St Manna wil feliciteren met het 12,5 jarig bestaan, kan een gift van € 12,50- € 125-€ 1250- € 12.500 …. overmaken op IBAN nummer: NL 80 RABO 0148 7686 79 ten name van Stichting Manna onder vermelding van ‘jubileum’ . Met een gift klein of groot, valt niemand in Twenterand buiten de boot!

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Bonnie St. Claire
Merlijn
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe