Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Mountainbike parcours en kabouterbos in Twenterand

Twenterand krijgt er twee leuke buitenactiviteiten bij. Een mountainbike trainingsparcours op Sportpark ’t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk en een kabouterpad rondom Aquapark de Zandstuve en IJsbaan Vroomshoop.

TWENTERAND – Twenterand heeft er binnenkort twee leuke buitenactiviteiten bij. Een mountainbike trainingsparcours op Sportpark ’t Twistveen in Westerhaar-Vriezenveensewijk en een kabouterpad rondom Aquapark de Zandstuve en IJsbaan Vroomshoop. Het college van B&W is trots op deze initiatieven en heeft aan de totstandkoming bijgedragen door de kernbudgetten, die zijn bedoeld voor initiatieven die de leefbaarheid in Twenterand verbeteren, hiertoe aan te wenden. “Zowel het MTB-trainingsparcours als het kabouterpad zijn uachtige voorbeelden over hoe we in gezamenlijkheid initiatieven realiseren, die Twenterand een stukje mooier maken.” Aldus de wethouder Roel Koster.

Mountainbike trainingsparcours
Onder leiding van de voorzitter en gevierd paralympiër Jennette Jansen, van Stichting sportfietsen Ten westen van de Haar – Vriezenveenschewijk wordt het mountainbike trainingsparcours gerealiseerd. Als ambassadeur van “Inclusief Sporten en Bewegen” van de provincie Drenthe zei Jeanette “Ik wil graag mijn ervaringen als paralympisch sporter delen en hoop dat ik meer mensen kan aanzetten tot sport. De sport verenigt mensen, maar maakt je ook sterker en geeft je vooral veel voldoening en plezier.”

Het parcours is gelegen op een gedeelte van het trainingsveld tussen korfbalvereniging SDO en voetbalvereniging Voorwaarts V. Verschillende hindernissen en obstakels worden op het terrein aangebracht, “een feestje voor de mountainbikefanaat.” Uitgezonderd van een aantal trainingsavonden wordt het terrein openbaar toegankelijk. Met de betrokken verenigingen en stichtingen is het mogelijk gemaakt dat de mountainbikesport een plek krijgt op het sportpark.

Kabouterbos
Dorpsraad Vroomshoop – Geerdijk kwam een tijd geleden met het idee om een kabouterpad aan te leggen rondom Aquapark de Zandstuve en IJsbaan Vroomshoop. Bedoeld voor met name jonge kinderen. Gezamenlijk met de dorpsraad, vrijwilligers, Landschap Overijssel en de gemeente hebben we gekeken naar de mogelijkheden die er zijn. Het resultaat hiervan is een breed gedragen plan. Woensdag 26 mei worden de handtekeningen tussen de dorpsraad en de gemeente voor het gebruik van de grond gezet. Nu de benodigde vergunning is verleend kunnen de initiatiefnemers aan de slag met de aanleg het 2,5 kilometer lange pad. We hopen dat zoveel mogelijk kinderen veel plezier gaan beleven in het bos.

Bevorderen van inwonersparticipatie
Bij de installatie van het college in 2018 was het de wens van de nieuwe coalitie om de Twenterandse samenleving het gevoel van eigenaarschap over wat er in hun gemeente gebeurd terug te geven. Vertrouwen terugwinnen door vertrouwen te geven in de samenleving om zelf met initiatieven te komen. Een manier van besturen te introduceren wat zegt dat de politiek van en voor de inwoners is. Wethouder Mark Paters: “Wij hebben toen de kernbudgetten geïntroduceerd en inwoners uitgenodigd om meer te participeren in het gemeentelijke domein dan toen het geval was. Dat geldt voor inwoners, ondernemers en iedereen die op andere manieren verbonden is met de Twenterandse samenleving. Iedereen kan en mag, maar moet ook durven meedoen en meedenken. Ik vind het mooi om te zien dat, zoals in dit geval Warner Warringa, Klaas Palstra, Herma Bramer en Riëtte Makkinga, bewoners met ideeën komen die zij ook nog eens zelf kunnen omzetten in daden. Precies hiervoor zijn kernbudgetten bedoeld.”

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Pussycat
Smile (Remix)
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe