Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PVV Twenterand over Duurzaamheidsfonds

De PVV leest in Dagblad Tubantia van 15 mei dat  na 2022 een groot deel van de € 100.000  voor duurzame initiatieven wordt uitgegeven aan een medewerker milieuzaken en aan uitvoeringskosten.

TWENTERAND – De PVV Twenterand leest de website van de gemeente dat de opbrengst uit het Zonnepark Oosterweilanden, begroot op zo’n € 300.000 per jaar, via een duurzaamheidsfonds terug kan naar de inwoners. Met dit geld zouden duurzame initiatieven uit de samenleving mogelijk worden gemaakt.  Besloten is echter door het college en een deel van de gemeenteraad om van het jaarlijkse bedrag € 200.000 over te hevelen naar de exploitatie van het nieuw te bouwen zwembad. Dit na 2022. Er zou dan na 2022 een bedrag van € 100.000  overblijven voor zogenaamde duurzame initiatieven ten behoeve van de inwoners van Twenterand.

In een artikel van Dagblad Tubantia van 15 mei jongstleden lezen wij echter dat na 2022 een groot deel van deze € 100.000 wordt uitgegeven aan een medewerker milieuzaken en aan uitvoeringskosten.

We hebben dan ook een aantal vragen:

1. Bent u bekend met het artikel in dagblad Tubantia?
https://www.tubantia.nl/twenterand/geld-voor-inwoners-twenterand-om-teverduurzamen-maar-65-procent-komt-voor-eigen-rekening~aa163048/

2. Klopt het dat van de € 300.000 aan jaarlijkse opbrengsten uit het Zonnepark Oosterweilanden na 2022 niets meer overblijft voor onze inwoners om duurzame initiatieven te ontwikkelen? Omdat € 200.000 jaarlijks naar het nieuwe zwembad gaat en € 100.000 naar een medewerker milieutaken en naar uitvoeringskosten?
Zo nee, kunt u dan toelichten waarom deze informatie niet klopt? Kunt u ook aangeven hoeveel er wel overblijft voor onze inwoners? Vindt u het resterende bedrag dan in verhouding staan tot de gewekte verwachtingen ten aanzien van de doelstelling om duurzame initiatieven van inwoners te ondersteunen? Is het resterende bedrag niet veel te weinig om überhaupt te spreken van een duurzaamheidsfonds?

3. Klopt het wel dat er amper wat overblijft voor onze inwoners, gaat u dan de tekst verwijderen op de website waar staat dat dit duurzaamheidsfonds bedoeld is om duurzame initiatieven te ondersteunen? Zo nee, waarom bent u hiertoe niet bereid?
Bent u dan bereid dit fonds een nieuwe naam te geven? Bijvoorbeeld: het zwembadfonds? Zo niet, waarom niet?

Vindt u dan niet dat de gemeenteraad een besluit heeft genomen over dit duurzaamheidsfonds op basis van onvolledige en onjuiste informatie? Op zijn minst op het verkeerde been is gezet? Wat gaat u doen om ervoor te zorgen dat onze inwoners wel bij de gemeente kunnen aankloppen wanneer ze bijvoorbeeld hun huis willen isoleren?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Zolka Brothers
Zipp Polka
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe