Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Lasergamen en sporten voor de jeugd

Lasergamen op 14, 21 en 28 mei, en op 14  juni, in elke Twenterandse plaats.
En een sport- en beweeguur elke vrijdag  van 16.00 tot 17.00 uur bij Amicitia Vriezenveen

TWENTERAND – In samenwerking met diverse Twenterandse sportverenigingen, vereniging Sportieve Kans Twenterand en Cool2B Fit organiseert ZorgSaam Twenterand diverse spel en beweegactiviteiten om jeugd in deze coronaperiode uit te dagen.

Lasergamen populair
Sinds enkele jaren is lasergamen een steeds populairder wordende activiteit, die steeds meer wordt gedaan in onze gemeente. Dat is te danken aan de brede toegankelijk van het spel. Zo behoort lasergamen bij menig organisatie tot een teamuitje, seizoens- of jaarafsluiting of kinderfeest. Maar naar deze vorm van spel- en beweegstimulering komt de meeste vraag vanuit de jeugd.

Bedoeling is lasergamen wekelijks in te zetten. De besturen van vv Den Ham, Scouting Vriezenveen, vv Voorwaarts en D’Oale Skoale hebben we bereid gevonden hun mooie (sport)accommodaties beschikbaar te stellen. Elke vrijdag van 15.30 tot 16.30 uur wordt lasergamen voor de jeugd van 8 tot 16 jaar wisselend in de kernen van de gemeente Twenterand gehouden. En dat voor slechts 2 euro per keer of onbeperkt voor 5 euro in de maand. In de maanden mei en juni kan de jeugd meedoen op de volgende locaties:

• 14 mei: vv Den Ham
• 28 mei: Scouting Vriezenveen
• 21 mei: D’Oale Skoale
• 4 juni: vv Voorwaarts

Er is een begeleider aanwezig in de persoon van Anne-Wil Schipper de Lange.

Sport- en beweeguur jeugd
Naast lasergamen bestaat er eveneens de mogelijkheid je kroost op te geven voor een ‘sport- en beweeguur’. Dit werd al eens gehouden door Fysio Twenterand in het kader van Sportieve Kans Twenterand. Dit bleek in een grote behoefte te voorzien. Alle jeugd vanaf 8 jaar, die om welke reden dan ook nog geen structurele sport of bewegingsvorm heeft kunnen vinden, kunnen zich hiervoor aanmelden. Het sport en beweegaanbod is divers. Er is oog voor maatwerk en plezier staat voorop.

Het ‘sport- en beweeguur’ zal plaatsvinden bij korfbalvereniging Amicitia in Vriezenveen, steeds op vrijdag van 16.00 tot 17.00 uur. De lessen worden gegeven door Mick Rutgers, geassisteerd door Annelot van Fysio Twenterand.

De coördinatie van zowel lasergamen als sport- en beweeguur is in handen van Anne-Wil Schipper de Lange en Stef Lamberink. Bij hen kun je per e-mail sportievekanstwenterand@gmail.com terecht voor aanmeldingen of meer informatie. Anne-Wil en Stef zijn ook telefonisch bereikbaar: Anne-Wil Schipper de Lange, telefoon (06) 10 45 73 40 en Stef Lamberink, telefoon (0546) 481 456.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Mixed Emotions
You Want Love (Maria, Ma...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe