Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt GBT over verkoop Cogas Kabel

Het college kan de vraag van de fractie GBT alleen vertrouwelijk beantwoorden,  vanwege het karakter van de betreffende adviesnota.

TWENTERAND – Het blijkt dat de verkoop van het glasvezelonderdeel Cogas Kabel aan DELTA Fiber vele miljoenen oplevert. Meerdere gemeentes zijn aandeelhouder van Cogas, waaronder Twenterand. De directie lijkt de opbrengst van de verkoop te willen steken in de energietransitie. Een transitie, die onze gemeente helemaal niets brengt. Komt ook nog bij dat door de min of meer verplichte winkelnering (Caiway) onze huishoudens indirect hebben bijgedragen aan de opbrengsten. GBT vindt dat dit dan terug moet komen naar onze inwoners. Hoe staat het college hierin?

Voor de beantwoording van deze vraag wordt verwezen naar de adviesnota van 10 mei 2021 die met de achterliggende stukken vertrouwelijk ter inzage ligt bij de griffie.

De kans dat andere providers toegelaten worden is klein, aangezien DELTA Fiber daarmee een concurrent van haar eigen contentbedrijf zou toelaten.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Pussycat
Smile (Remix)
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe