Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Huurkwijtschelding sportverenigingen vanwege corona

De gemeente gaat de huur van het 4e kwartaal voor 100% kwijtschelden aan de sportverenigingen.

TWENTERAND – De maatregelen die het kabinet heeft genomen om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, hebben ook in de sport veel gevolgen. In het 4e kwartaal mocht er maar gedeeltelijk gesport worden door de sportverenigingen en vanaf 15 december mocht er helemaal niet gesport worden op de sportaccommodaties terwijl de huur voor veel verenigingen wel doorliep. Vanuit de Rijksoverheid zijn hiervoor verschillende financiële regelingen gekomen. Huurders van de gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties krijgen de huur van het 4e kwartaal volledig kwijtgescholden via de gemeente.

Gemeente Twenterand krijgt vanuit de Rijksoverheid een gedeeltelijke compensatie om de huur van gemeentelijke binnen- en buitensportaccommodaties kwijt te schelden aan de sportverenigingen. De aanvraag hiervoor loopt nog. Er zijn voor deze regeling beperkte middelen beschikbaar. De gemeente gaat de huur van het 4e kwartaal voor 100% kwijtschelden aan de sportverenigingen. Dit is beduidend meer dan het bedrag dat de gemeente aan compensatie kan aanvragen bij het Rijk.

Wethouder Mark Paters is hier duidelijk over: “Als gemeente gaan we de verenigingen de huur voor 100% kwijtschelden, ook al krijgen we dit niet volledig gecompenseerd door het Rijk. Een groot gedeelte van de leden heeft niet of niet volledig kunnen trainen en we willen de sportverenigingen, die het toch al moeilijk hebben in deze tijd, een steuntje in de rug geven”.

Deze regeling is alleen voor huurders van gemeentelijke accommodaties. Andere eigenaren van sportaccommodaties moeten zelf compensatie bij het Rijk aanvragen. Hiermee kunnen ook zij de huur compenseren aan sportverenigingen die bij hen een accommodatie huren. De gemeente heeft zowel de huurders als verhuurders hierover geïnformeerd.

Meer informatie over de regeling staat op de website van de Dienst Uitvoering Subsidies aan Instellingen (DUS-I) van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport: https://www.dus-i.nl/.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Het IJssel Duo
Je Bent M'n Meisje
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe