Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Hoe staat Twenterand stil bij 4 en 5 mei ?

Zo herdenkt  Twenterand op 4 mei en zo viert Twenterand op 5 mei:

TWENTERAND   –   Zo herdenkt  Twenterand op 4 mei en zo viert Twenterand op 5 mei:

Dodenherdenking 4 mei
Op 4 mei herdenken we de oorlogsslachtoffers. Daarbij houden we rekening met de maatregelen die nodig zijn om het coronavirus onder controle te krijgen. We herdenken samen in verbondenheid; ieder met zijn eigen herinneringen en gedachten.

Lokale herdenking 4 mei, gemeente Twenterand
Juist in deze tijd is het belangrijk om stil te staan bij 4 mei. Helaas gaat vanwege het coronavirus ook dit jaar de herdenkingsbijeenkomst met publiek niet door. Op gepaste wijze staan we daarom stil bij de dodenherdenking op 4 mei. We doen dat binnen de richtlijnen van het RIVM.

Kranslegging
Burgemeester Broekhuizen legt samen met wethouder Harmsen een krans bij het monument in Den Ham. Wethouder Paters legt een krans in Westerhaar-Vriezenveensewijk. In Vroomshoop legt wethouder Van Abbema een krans en wethouder Koster doet dat bij het monument in Vriezenveen. Dit doen zij samen met de voorzitter van de 4 mei comités, zonder publiek.

Wilt u zelf bloemen of een krans leggen?
Als u bloemen of een krans wilt leggen bij één van de monumenten dan kan dit op 4 mei. U moet zich daarbij aan de richtlijnen van het RIVM houden.

Nationale herdenking
De Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam gaat in aangepaste vorm door en wordt live uitgezonden door de NOS.

Thuis herdenken
Zoals ieder jaar wordt tijdens de Nationale Herdenking om 19.58 uur het Taptoe signaal geblazen. Gevolgd door twee minuten stilte om 20.00 uur. Na de twee minuten stilte klinkt het Wilhelmus. Het Nationaal Comité nodigt u uit om thuis mee te zingen.

Wilt u de vlag uithangen?
Dan zijn dit de richtlijnen: Bij de Nationale Dodenherdenking op dinsdag 4 mei, hangt u de vlag halfstok. Dit mag van zonsopgang tot zonsondergang. Zonder oranje wimpel.

Bevrijdingsdag 5 mei
Op 5 mei staan we stil bij het einde van de Tweede Wereldoorlog, nu 76 jaar geleden. Dat doen we in het besef dat vrijheid nooit vanzelfsprekend is. Vrijheid is kwetsbaar en vraagt verantwoordelijkheid van ons allen. Juist nu een beroep op ons wordt gedaan om goed voor elkaar te zorgen.

Op 5 mei zijn diverse uitzendingen op televisie en online te volgen. Op www.vrijheid.nl zijn verhalen en informatie te vinden die inspireren om met elkaar in gesprek te gaan over de betekenis van vrijheid.

Wilt u de vlag uithangen?
Dan zijn dit de richtlijnen: Bevrijdingsdag woensdag 5 mei; de Nederlandse vlag zonder oranje wimpel.

Kijk op www.twenterand.nl voor meer informatie.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Willy Sommers
Maria Helena
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe