Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Trainers gaan bewustwording Eenzaamheid vergroten

“Het begint bij het vergroten van kennis rondom eenzaamheid”, zeggen Sylvia Hollander en Discha Langeler.

TWENTERAND – Twee medewerkers van ZorgSaam Twenterand hebben vrijdag hun certificaat behaald als ‘Trainer Eenzaamheid’. Na een zogenoemde train de trainer traject, begeleidt door Drs. W. Oldengarm (adviseur Ministerie van VWS), waarin meerdere groepen werden getraind in het herkennen en signaleren van Eenzaamheid, werd de training afgerond met een certificaat.

“Het begint bij het vergroten van kennis rondom eenzaamheid”, zeggen Sylvia Hollander en Discha Langeler. Ben je je bewust van wat eenzaamheid precies inhoudt, dan kan je het ook beter herkennen en bespreekbaar maken. “Iets wat je kunt leren in onze training. Met de trainingen en workshops vergroten we de bewustwording en kennis rondom eenzaamheid. Tijdens de training behandelen we diverse thema’s. Zoals: Wat is eenzaamheid? Het signaleren van eenzaamheid en het bespreekbaar maken van eenzaamheid.”

De trainingen en workshops worden op maat aangeboden vanuit het Meldpunt Eenzaamheid Twenterand (MET). Dit gericht op de vraag of behoefte vanuit de individu of organisatie.

Aanmelden voor training of workshop
Interesse in een training of workshop? Bijvoorbeeld voor jouw buurt, vereniging of kerk? Of ben je een sociaal ondernemer en wil je graag meer weten over het thema? Neem dan contact met ons op viia (05460 481 456 of kijk op de website https://www.help-me.nu/

MET is onderdeel van ZorgSaam Twenterand en biedt inwoners, verenigingen, ondernemers en professionals de mogelijkheid in gesprek te gaan over eenzaamheid en hun kennis rondom eenzaamheid te vergroten. De training of workshop wordt op maat aangeboden; gericht op vraag of behoefte vanuit de organisatie.

ZorgSaam twenterand is sinds 2016 actief betrokken bij de aanpak van eenzaamheid in de gemeente Twenterand. In 2018 heeft zij het Melpunt Eenzaamheid Twenterand opgericht, een plek waar inwoners en professionals informatie en ondersteuning kunnen vinden. Dit trainingsaanbod is een aanvulling op het andere trainingsaanbod van ZorgSaam Twenterand, waaronder weerbaarheidstrainingen voor jongens en meisjes en Young Leaderz.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Ulli Bastian
Daddy
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe