Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Codename Zipper wordt verplaatst naar 2022

De gekochte kaarten blijven gewoon geldig. Als de nieuwe data voor mei 2022 bekend zijn, krijgen de mensen een mail met informatie op welke datum ze hun kaart kunnen inzetten. Wie niet kan, kan op dat moment zijn kaartje omboeken voor een andere avond.

DEN HAM – In verband met alle maatregelen rondom het coronavirus worden de voorstellingen van Codename Zipper verplaatst naar het voorjaar van 2022. “Dat is natuurlijk heel erg jammer. Voor het publiek, maar ook voor alle enthousiaste vrijwilligers die bij ons project betrokken zijn”, zegt voorzitter Gerrit Kleinjan van de organiserende stichting ‘Hej ’t al eheurd’. Alle kaarten blijven geldig. Het locatietheaterspektakel zou eigenlijk al in mei 2020 worden gehouden in het centrum van Brinkdorp Den Ham.

“We merken dat de plannen voor Codename Zipper nog steeds leven in het dorp”, zegt Kleinjan. “Het doel om de Hammer oorlogsgeschiedenis te verbeelden in een theatervoorstelling verandert ook niet. Onze vrijheid is zwaar bevochten en daarom kostbaar. Het blijft belangrijk om dat door te geven. Ook aan de komende generaties.”

Volgens Kleinjan willen alle belangrijke partners nog steeds graag hun bijdrage leveren, zoals acteurs, maar ook muziekvereniging Juliana en andere partijen. “We zijn dit samen begonnen en willen het ook graag samen afmaken. Helemaal afblazen is wat ons betreft dan ook geen optie. We gaan er samen voor om in het voorjaar van 2022 een mooie voorstelling neer te zetten.”

Kaarten
De kaarten voor Codename Zipper waren vorig jaar rond deze tijd al bijna uitverkocht. “Die gekochte kaarten blijven gewoon geldig. Als de nieuwe data voor mei 2022 bekend zijn, krijgen de mensen een mail met informatie op welke datum ze hun kaart kunnen inzetten. Wie niet kan, kan op dat moment zijn kaartje omboeken voor een andere avond.”

Alles ligt stil
Eerder al nam de organisatie het besluit om de repetities voor Codename Zipper stil te leggen. “Natuurlijk was dat teleurstellend voor onder meer de zeventig acteurs en leden van de muziekvereniging. Iedereen had zoveel plezier om samen een prachtige voorstelling neer te zetten”, legt Kleinjan uit. “Maar gezondheid gaat voor alles. Ik hoop dat we snel bekend kunnen maken wanneer Codename Zipper wel gaat plaatsvinden. En dat we op termijn allemaal in gezondheid verder kunnen met de voorbereidingen.”

Vlaggen op 6 april
Om dit jaar ook wat meer aandacht te vragen voor de bevrijding van Den Ham op 6 april 1945, worden de Hammenaren opgeroepen om op 6 april de Hammer Bevrijdingsvlag buiten te hangen. “Samen met de initiatiefgroep die dat vorig jaar in gang heeft gezet, vinden wij dat ook dit jaar een mooie manier om erbij stil te staan dat we al zoveel jaar in vrijheid leven”, zegt Gerrit Kleinjan.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Liane Covi
Las Doch Die Anderen Ube...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe