Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt ChristenUnie over vandalisme Vriezenveen

De ChristenUnie constateerde dat er onlangs achter het gemeentehuis opnieuw lantarenpalen zijn vernield.  Is het college ermee bekend wie/welke groep er achter deze vernielingen zit?

TWENTERAND/VRIEZENVEEN – De ChristenUnie constateerde dat er onlangs achter het gemeentehuis opnieuw lantarenpalen zijn vernield. Vorig jaar was dit ook al meerdere keren het geval. Is het college ermee bekend wie/welke groep er achter deze vernielingen zit?

Het college antwoordt als volgt:

De daders zijn bij het college niet bekend. Het plaatsen van camera’s die de openbare ruimte filmen is alleen mogelijk in situaties waarbij er sprake is van ernstige en structurele verstoringen van de openbare orde. Daarvan is op deze locatie geen sprake, waardoor het realiseren van publiek cameratoezicht vooralsnog niet aan de orde is.

Het college denkt zicht te hebben op het welbevinden van de grootste groep jeugd in Twenterand:
– We hebben schoolgang en verzuim in beeld;
– Ons voorzieningenniveau, voorliggend en geïndiceerd gaat aangepast door;

o Onze praktijkondersteuners voor jeugd bij de huisartsen blijven laagdrempelig en dicht bij huis benaderbaar;
o Onze signalerings- en afstemmingsnetwerken, zoals het ketenoverleg zorg en veiligheid en kernteams, blijven (online) functioneren. Dit zijn platforms voor professionals en onderwijs om problematische zorgen over (groepen) jongeren te delen en vervolgaanpakken te realiseren; dit geldt ook voor de beleidsgroep jeugd waar extra overleg plaatsvindt over corona effecten met onderwijs, zorg, politie en jeugd enz.
o Ons jongerenwerk is actief op straat en online;
o Sporten en daarmee het elkaar fysiek ontmoeten van jongeren staan we toe binnen de daarvoor geldende regels. We volgen hierin de lijn van het kabinet.
o De GGD is extra alert op het welbevinden van de jeugd en monitort het effect van corona hierop. Dit alles neemt niet weg dat we in enkele gevallen graag eerder in casuïstiek betrokken raken om erger te voorkomen.

De landelijke overheid heeft een bedrag van € 58,5 miljoen beschikbaar gesteld voor extra ondersteuning aan jongeren in deze bijzondere tijd. Dit bedrag is opgedeeld in verschillende bedragen en regelingen:
– Jeugd aan Zet wintereditie; maximaal € 10.000 ,- voor persbureau JongTwenterand, preventiespellen en sociale activiteiten gericht op ontmoeting. Het jongerenwerk heeft hier een aanvraag voor gedaan.
– Perspectief voor jeugd met maatschappelijke diensttijd; maximaal € 50.000,- voor extra uren jongerencoaching. Het jongerenwerk heeft hier een aanvraag voor gedaan.
– Wintergames; maximaal € 2000 ,- om jongeren te motiveren te bewegen. Het jongerenwerk heeft hier een aanvraag voor gedaan.
Naast het bedrag van 58,5 miljoen heeft het kabinet 12 februari bekend gemaakt om nog eens 200 miljoen extra beschikbaar te stellen, gericht op sociaal en mentaal welzijn en leefstijl. De verdeling per gemeente hiervoor is nog niet bekend. We verwachten dat dit duidelijk wordt in de meicirculaire.

De jongerenwerkers hebben contacten met jongeren (online en buiten) en bezien hun behoefte, maken de plannen, stemmen de aanvragen met ons af en voeren ze uit. De jongerenwerkers weten niet wie zich schuldig heeft gemaakt aan vandalisme. Het is onduidelijk of de financiële middelen, voor jeugd in tijden van corona, ook jongeren bereiken die zich eventueel schuldig hebben gemaakt aan vandalisme bij het gemeentehuis.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Peter Maassen
Wenn Ich Traume
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe