Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen VVD Twenterand over woningbouw Twente

De VVD-fractie las in  Tubantia dat er plannen zijn voor de bouw van 22000 extra woningen voor Twente. Twenterand wordt niet genoemd. Hoe zit dat?

TWENTERAND – De VVD-fractie las in de krant Tubantia dat er plannen zijn voor de bouw van 22000 extra woningen voor Twente. Gezien de bevolkingstoename vanuit andere delen van het land naar het oosten en de toegenomen vraag naar woningen van diverse categorieën is het nodig voor Twente om snel nieuwe woningen te bouwen. Ook voor Twenterand is de noodzaak groot.

De VVD heeft hier al meermalen op gewezen en vindt dan ook dat er spoedig nieuwe woningbouwplannen moeten worden gemaakt binnen onze gemeente. In het krantenartikel staan al diverse aantallen per gemeente genoemd waarvoor plannen worden gemaakt en. Wij zien Twenterand daar niet tussen staan maar wij gaan er vanuit dat Twenterand ook meedeelt in de verdeling van woningaantallen. Daarom hebben wij de volgende vragen:

1. Kunt u aangeven in hoeverre Twenterand ook bij deze gesprekken/plannen is betrokken en of Twenterand een claim legt op een groot aantal woningen?
2.  Om hoeveel woningen zou het dan kunnen gaan voor onze gemeente?
3. Waarom is hier in de raad niet over gecommuniceerd dat deze verdeling op stapel staat en hoe het verloop hiervan gaat?
4.  Is het college al bezig met het ontwikkelen van plannen binnen Twenterand en dan met name Vriezenveen om een nieuwbouwplan te ontwikkelen? Zo ja, waar zijn dan de mogelijke locaties.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dora & The Hearts
Ga Niet Heen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe