Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PvdA/GL over populatie haas en konijn

Het college heeft daar geen cijfers over beschikbaar, en is ook niet bereid een telling te organiseren, vanwege andere prioriteiten en gebrek aan menskracht.

TWENTERAND – De fractie PvdA/Gl vroeg of het college inzicht had in de Twenterandse populatie van haas en konijn. Het college heeft daar geen cijfers over beschikbaar. Het college is ook niet bereid om een telling te organiseren, omdat we andere prioriteiten stellen en niet de menskracht hebben om een telling te organiseren.

Het college heeft ook niet de kennis of de huidige status van haas en konijn (gevoelig) vrij eenvoudig te repareren is.

Het college stelt in het buitengebied bij vergunningverlening of andere planologische procedures voor nieuwe of wijziging van landbouwactiviteiten in voorkomende gevallen als voorwaarde een goede inpassing in het landschap. Er wordt dan een landschapsinpassingsplan gevraagd, dat overigens doorgaans veel verder gaat dan een ‘schaamhaag” zoals de fractie PvdA/GL  het noemt. Deze voorwaarde kunnen wij stellen omdat zij vanuit ruimtelijk oogpunt relevant is.

De bescherming van soorten kunnen we op basis van ruimtelijke overwegingen niet afdwingen. Daar is ook andere wetgeving voor, zoals de Natuurbeschermingswet.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tamara Tol
Kom Weer Terug
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe