Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Webinar over angst bij kinderen

Op 24 maart organiseert het Loesloket Twenterand in samenwerking met Impluz namelijk een losse, online Webinars over zorgen, angst bij kinderen (6-12 jaar).

TWENTERAND –  Ouders krijgen vaak te maken met lastige situaties als het om hun kinderen gaat. Een voorbeeld van deze situatie is angst bij kinderen. Dit is een onderwerp waar ouders niet altijd zelf uitkomen. En dat hoeft ook niet. Op 24 maart organiseert het Loesloket Twenterand in samenwerking met Impluz namelijk een losse, online Webinars over zorgen, angst bij kinderen (6-12 jaar). Orthopedagoog Rolf Tebbens is de spreker op deze avond.

De webinar zorgen, angst bij kinderen
Het is heel normaal dat kinderen van tijd tot tijd angst ervaren. Angst heeft een functie in het kader van overleven. En iedere leeftijd kent zijn eigen angsten. Wel kun je als ouder het kind met de spanningen en angsten leren omgaan. Het voorbeeld dat ouders geven is van grote invloed op het gedrag van het kind in spannende situaties. Zo is het belangrijk om de angstige situaties aan te gaan en niet te vermijden. Dat laatste vergroot de angst alleen maar. Het ene kind heeft meer last van angsten dan het andere kind. Voor sommige kinderen is de angst zo groot, dat ze er niet goed door kunnen functioneren. Dat uit zich bijvoorbeeld in slecht slapen, niet meer naar school willen of niet buiten willen spelen. In andere gevallen is er een enorme angst voor bepaalde dieren. Deze angsten zijn vaak onnodig.

In de Webinar legt orthopedagoog Rolf Tebbens ouders, leerkrachten of andere belangstellenden meer uit over de aard van angst, wanneer een angst normaal is en wanneer er een reden is voor zorg. Hij geeft de juiste handvatten om het kind hier op een goede manier in te begeleiden.

Voor wie: ouders, leerkrachten of andere belangstellenden van kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar
Tijdstip: 19.30 uur tot 21.00 uur

Wij zien u graag!

Aanmelden: Aanmelden kan via Impluz: www.impluz.nl of bel (0570)604900

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe