Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vragen PvdA – GroenLinks over cultuurcompensatie Twenterand

De fractie PvdA/GL las in Tubantia dat de culturele sector piept en kraakt. Nauwelijks inkomsten, dichte deuren,  doorlopende kosten en geen stip aan de horizon. Den Haag trok de portemonnee:  Twentse gemeenten kregen vier miljoen extra.

TWENTERAND – De fractie PvdA/GL las in Tubantia dat de culturele sector piept en kraakt. Nauwelijks inkomsten, dichte deuren,  doorlopende kosten en geen stip aan de horizon. Den Haag trok de portemonnee: 150 miljoen euro in de eerste helft van dit jaar om de ‘cruciale lokale culturele infrastructuur’ te stutten. Twentse gemeenten kregen vier miljoen extra.

Waarvoor eind vorig jaar gevreesd werd, lijkt te gebeuren: het geld wordt op de rekening van de gemeenten gestort en blijft daar staan. Terwijl de nood hoog is. Het rijksgeld is niet ‘geoormerkt’ en hoeft dus niet per se te worden uitgegeven aan ondersteuning van cultuurinstellingen.
Het gaat om forse bedragen. Enschede krijgt 1,7 miljoen euro, Hengelo 787.173 euro en Almelo 440.717 euro. Ook kleinere gemeenten hebben flinke sommen tot hun beschikking, met Rijssen-Holten (265.238 euro), Hellendoorn (251.728 euro) en Hof van Twente (257.240 euro) als uitschieters.

Op basis van voorgaande berichtgeving heeft de PvdA GroenLinks aan het college de volgende vragen:

1. Is het college bekend met de cultuurcompensatie vanuit het Rijk en dat er voor de Twentse gemeente vier miljoen euro beschikbaar is?
2. Welk bedrag is er beschikbaar gesteld voor cultuurcompensatie in Twenterand?
3. Gaat het college dit bedrag ook volledig inzetten voor de cultuursector in Twenterand? Zo, nee waarom niet?
4. Zo, ja, Is er overleg met de cultuursector in Twenterand over de inzet en verdeling van de middelen?
5. Hoe ziet de verdeling van de middelen eruit? Op grond waarvan wordt de verdeling van de middelen bepaald?
6. Welke perspectief is er voor de cultuursector in deze tijd van corona en worden er plannen gemaakt voor na corona? Is hier over overleg met de cultuursector in Twenterand?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Het Holland Duo
Hopeloos Alleen
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe