Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

College antwoordt PvdA/Groenlinks over ondergrondse opslag hoog radioactief afval

Het college heeft inmiddels contact opgenomen met buurgemeenten, de Veiligheidsregio, de Provincie Overijssel, het waterschap, Euregio en het rijk.

TWENTERAND – Bij het college was niet bekend dat Duitsland naar kansrijke gebieden voor de opslag van hoog radioactief afval op zoek is, en dat er boringen ten behoeve van dit onderzoek verricht zijn in de nabijheid van Enschede.

Het college is het met de fractie PvdA/GL eens dat dit effecten voor Twenterand kan hebben. Het college is van mening dat een dergelijk voornemen effect kan hebben op een groter gebied dan Twenterand. Wij hebben daarom contact opgenomen met buurgemeenten, de Veiligheidsregio, de Provincie Overijssel, het waterschap, Euregio en het rijk om hen te wijzen op dit onderzoek en hen verzocht hun rol/standpunt aan ons kenbaar te maken en ons te betrekken in dit proces. Daarbij wordt ook aandacht gevraagd voor de informatievoorziening aan de bevolking.

Het proces is nu in een onderzoeksfase. Een eerste selectie van 90 gebieden, die verder onderzocht gaan worden, is bekend gemaakt op Zwischenbericht Teilgebiete | Endlagersuche – BGE. In 2031 wil Duitsland een standplaats hebben gevonden, zodat vanaf 2050 afval ondergronds kan worden opgeborgen. Het college blijft het proces volgen en zal de gemeenteraad en onze inwoners betrekken bij relevante besluitvorming en inspraak.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tina Rosita
Mooie Mannen, Zoete Wijn
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe