Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Peiling over aanpassen aan een veranderend klimaat

Heeft u wel eens wateroverlast, last van de hitte of van de droogte? En wat zouden we daar volgens u aan kunnen doen? Daar zijn we als gemeente benieuwd naar.

TWENTERAND –  Klimaatverandering is ook in Twenterand merkbaar. Steeds vaker hebben we te maken met hoosbuien in de zomer en snel daarna weer met perioden van droogte. Planten sterven af, door de hitte wordt het heel warm in huis en slapen we ’s nachts slecht. De gemeente wil van de bewoners horen wat op dit gebied hun eigen ervaringen zijn. Daarom vragen wij aan de bewoners om deel te nemen aan de online peiling. De resultaten uit de peiling worden gebruikt om beleid te maken dat antwoorden geeft op de problemen die worden ervaren.

Heeft u wel eens wateroverlast, last van de hitte of van de droogte? Wanneer speelt dat dan? En wat zouden we daar volgens u aan kunnen doen? Daar zijn we als gemeente benieuwd naar. Door de peiling in te vullen via www.twenterand.ikpraatmee.nl kunt u ons vertellen hoe u daar over denkt. De gemeente kan dan maatregelen daarop afstemmen. Deze peiling kan ingevuld worden van 18 januari t/m 1 februari 2021.

Zelf kunt u voor uw huis en tuin of bedrijf ook maatregelen nemen. Ten aanzien van wateroverlast en droogte kunt u bijvoorbeeld de regenpijpen loskoppelen van het riool, tegels uit uw tuin halen en planten op die plek poten of bomen planten voor meer schaduw.
Kijk op www.groenblauwtwente.nl om te kijken wat u nog meer kunt doen om vervelende effecten van de verandering van het klimaat tegen te gaan.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Heidi
Ga Jij Maar Door
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe