Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

R.K. kerk met parochiewoning in Geerdijk te koop

De kerk en de aangebouwde parochiewoning staan te koop voor 325.000 euro.

GEERDIJK – Een makelaar biedt de Willibrorduskerk in Geerdijk te koop aan. De naastgelegen parochiewoning maakt onderdeel uit van de verkoop.
In 2011 werd een hypermoderne Mariakapel naast de begraafplaats in gebruik genomen. Kapel en begraafplaats zijn niet bij de koop inbegrepen.

De kerk is eigendom van de Marcellinusparochie, waar ook Geerdijk en Vroomshoop onder vallen. De Initiatiefgroep Kerkbehoud verzette zich in 2019 nog hardnekkig tegen de voorgenomen sluiting van de kerk. Met genoeg vrijwilligers en voldoende financiële middelen zou de kerk nog te redden zijn, maar ondertussen liep het kerkbezoek sterk terug.

In 1867-1868 is de huidige kerk naar een ontwerp van H.J. Wennekers gebouwd. De kerk is bijzonder door zijn bouwstijl en ligging aan het kanaal.
Het interieur van het kerkgebouw is in de jaren 1960 deels gemoderniseerd. De parochiewoning betreft een half-vrijstaande woning die is geschakeld aan het kerkgebouw. Momenteel is de parochiewoning verhuurd. De kerk en de aangebouwde parochiewoning staan te koop voor 325.000 euro.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Theo Diepenbrock
Als Onze Liefde
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe