Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Eerste vaccinatie Saxenburgh Medisch Centrum uitgevoerd

Donderdagochtend 7 januari, even na 8.00 uur, is de eerste medewerker van het ziekenhuis in Hardenberg gevaccineerd met het coronavaccin.

Eerste inenting in Hardenberg
Intensivist Stan Aerdts van het Saxenburgh Medisch Centrum is de eerste medewerker van het Hardenbergse ziekenhuis die is gevaccineerd met het coronavaccin. Donderdagochtend 7 januari, even na 8.00 uur zette collega Marlies van Orsouw, teamcoördinator van het Dagcentrum de eerste spuit in zijn arm. Een bijzonder moment voor Saxenburgh en de regio.

140 vaccins beschikbaar
Voor deze eerste vaccinatiedag hebben 50 medewerkers van het Saxenburgh Medisch Centrum zich aangemeld. De rest volgt vrijdag en begin volgende week. Er zijn 140 vaccins beschikbaar. Deze zijn voor medewerkers die behoren tot de eerste groep van artsen en verpleegkundigen van de Intensive Care en Spoedeisende Hulp. Vervolgens is de cohortafdeling aan de beurt waar coronapatiënten worden verpleegd. Met andere woorden, alle mensen die in de frontlinie staan. Zij krijgen het Pfizer/BioNTech vaccin toegediend.

Blij met vaccinatie
“Ik ben blij dat de acute zorgmedewerkers bij de eerste groep zitten die gevaccineerd wordt. Het is belangrijk voor de gezondheidszorg dat deze verpleegkundigen en artsen niet omvallen. Wij hebben hier in het Saxenburgh Medisch Centrum een heel sterk team, waar ik trots op ben,” aldus een blije Stan Aerdts. De snelle vaccinatie voor medewerkers in de ouderenzorg vindt hij ook erg belangrijk. “Ik heb ontzettend veel respect voor hen.”

Blijf coronamaatregelen hanteren

Aan de inwoners van de regio wil hij desgevraagd nog wel een boodschap meegeven: “Goede handhygiëne en afstand houden blijven belangrijk. Ik hoop dat de risicogroepen snel gevaccineerd zullen zijn.”

Ook voorzitter RvB blij met mijlpaal
Ook Wouter van der Kam, voorzitter Raad van Bestuur Saxenburgh is blij met de mijlpaal. “Wij voeren actief campagne voor coronavaccinatie voor de medewerkers. Gelukkig is de vaccinatiebereidheid onder medewerkers is heel hoog.”


De box met daarin het coronavaccin.
Marlies van Orsouw (links) en Monique Boelsma van de Regio Apotheek Vechtdal

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tehk Pfeif
Ein Ding Mit Pfiff
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe