Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

PVV wil BOA’s uitrusten met bodycams

De PVV Twenterand stelt vragen over het inzetten van bodycams voor BOA’s:

TWENTERAND –  De PVV Twenterand stelt vragen over het inzetten van bodycams voor BOA’s:

We lezen vandaag op RTV Oost dat de gemeente Hof van Twente een pilot gaat starten om de BOA’s uit te rusten met bodycams. De Partij voor de Vrijheid is hier een voorstander van en zou graag zien dat we in onze gemeente eenzelfde proef gaan organiseren.

Gezien de tijd waarin we zitten met corona, door de verhuftering van de maatschappij en vanwege de structurele overlast op plekken in Twenterand door jongeren, zien wij de bodycams als een welkome aanvulling voor onze BOA’s. Wij geloven ook dat bodycams de-escalerend zullen werken. Als ook dat bodycams de veiligheid zullen vergroten van onze opsporingsambtenaren.
Vandaar dat wij het college de volgende vragen stellen.

1. Heeft u kennis genomen van de pilot in Hof van Twente om de BOA’s uit te rusten met bodycams?
2. Wat vindt u van dit voornemen van uw collega’s in Hof van Twente?
3. Bent u bereid om ook in Twenterand onze BOA’s als proef tijdelijk uit te rusten met bodycams? Zo nee, waarom niet? Wat weerhoudt u om het niet te doen?
4. Indien u dit niet wilt doen, bent u dan bereid om na de pilot in Hof van Twente uw collega’s te bevragen naar de uitkomsten, naar hun bevindingen?
5. Indien u positief staat ten aanzien van een soortgelijke pilot, wanneer kunnen wij dan een voorstel tegemoet zien waarin de kosten zijn opgenomen, de periode van de pilot en de wijze van evalueren?
6. Kunt u ons informeren of de BOA’s in Twenterand positief staan ten opzichte van een pilot om hen tijdelijk uit te rusten met bodycams?
7. Bent u bereid te onderzoeken of andere gemeenten in Nederland hun BOA’s hebben uitgerust met bodycams en wat hun bevindingen hierover zijn? Zijn hier onderzoeken naar gedaan? Zo ja, kunt u deze met ons delen?

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Karin Heyn
Schön Ist Ein Kuss Um M...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe