Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Vliegbewijs en registratie nodig voor drone

Mensen die met een drone willen vliegen met een camera of een drone die zwaarder is dan 250 gram moeten zich vanaf 31 december verplicht registreren bij de RDW. Is de drone zwaarder dan 250 gram dan moet er ook een vliegbewijs worden behaald.

Vliegbewijs en registratie nodig voor drone

 

Mensen die met een drone willen vliegen met een camera of een drone die zwaarder is dan 250 gram moeten zich vanaf 31 december verplicht registreren bij de RDW. Is de drone zwaarder dan 250 gram dan moet er ook een vliegbewijs worden behaald. Dit geldt ook voor mensen die een drone alleen recreatief gebruiken.

 

In de Europese Unie gelden straks voor alle dronevliegers dezelfde regels. De nieuwe regelgeving moet het luchtruim veilig houden en zorgt er voor dat professionals meer ruimte krijgen om met drones te werken. Denk daarbij aan inspecties van bijvoorbeeld dijken, verkeersmanagement, het gebruik door media en toepassingen in de landbouw.

 

Voor professionals maar zeker ook voor particulieren geldt dat je je goed moet informeren over wat er nodig is om ook in het nieuwe jaar veilig te kunnen vliegen. Vliegen boven mensen is onder voorwaarden toegestaan als de dronebezitter opgeleid is en over de juiste papieren beschikt. Vliegen met een drone onder de 250 gram zonder camera mag zonder registratie en vliegbewijs. Uiteraard wel volgens de geldende regels. Bij een overtreding kun je een boete van maximaal 7800 euro verwachten en een inbeslagname van de drone.

 


Afhankelijk van het soort bewijs dat je wilt behalen ben je tussen de 400 en 8.000 euro kwijt. Een beetje brevet is al kost al gauw 1800 euro. Voor professionals ligt de prijs voor een brevet tussen de 10.000 en 20.000 euro.


Zie ook: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2020/12/18/nieuwe-droneregels-vliegen-in-de-eu-en-ruimte-voor-innovatie

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Black Birds
Het Groninger Land
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe