Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Geen publieke vieringen in de Pancratius parochie tijdens lockdown

Het pastoraal team van de H. Pancratius parochie meldt dat vanaf nu tot en met 17 januari alle vieringen alleen online te volgen zullen zijn; het is niet mogelijk voor parochianen om hierbij aanwezig te zijn.  Wel zullen de vieringen gehouden worden in het bijzijn van medewerkers, zoals maximaal vier koorzangers, lectoren, misdienaars en kosters.

TUBBERGEN/VRIEZENVEEN –  Het pastoraal team van de H. Pancratius parochie heeft – naar aanleiding van de berichtgeving van de Nederlandse bisschoppen – haar maatschappelijke verantwoordelijkheid genomen en bekend gemaakt dat vanaf nu tot en met 17 januari alle vieringen alleen online te volgen zullen zijn; het is niet mogelijk voor parochianen om hierbij aanwezig te zijn, vanwege de oplopende corona cijfers en de reeds aangekondigde lockdown. Wel zullen de vieringen gehouden worden in het bijzijn van medewerkers, zoals maximaal vier koorzangers, lectoren, misdienaars en kosters.

Kerstmis 2020
De vieringen op Kerstavond, Eerste Kerstdag en Tweede Kerstdag, die gepland stonden, zullen te volgen zijn via KerkTV; alleen de vroege traditionele Kerstnachtmis van 5.00uur in de Pancratiusbasiliek komt te vervallen. Het pastoraal team adviseert de locaties om gedurende de kerstdagen de kerk open te stellen voor bezoekers, om bijvoorbeeld een kaarsje op te steken en de kerststal te bezichtigen. Kerstliederen kunnen dan via de geluidsinstallatie ten gehore worden gebracht.

Solidair
Het besluit om gedurende deze periode geen publieke vieringen te laten plaatsvinden, neemt het pastoraal team met pijn in het hart. Middels deze maatregelen, wil de H. Pancratius parochie haar solidariteit betuigen met alle maatschappelijke inspanningen om het risico van besmetting te verkleinen en de gevolgen ervan te verzachten. Bovendien is de ervaring van de laatste weken dat tijdens de vieringen de temperatuur in de kerken drastisch daalt, omdat verwarming via luchtcirculatie niet is toegestaan. Dit wordt door kerkbezoekers als onaangenaam ervaren.

Parochianen worden uitgenodigd de berichtgeving nauwlettend te blijven volgen, via informatiebladen, website en andere informatiekanalen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tops
Fùr Immer Du
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe