Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Gemeente en Stichting Leergeld Twenterand bundelen krachten

‘Samen in de strijd tegen kinderarmoede’

TWENTERAND –   Vanaf 1 januari 2021 werkt de gemeente Twenterand formeel samen met de Stichting Leergeld Twenterand (SLT). Achter de schermen werd er al veel samen gedaan. Door dit nu formeel te maken, krijgen Twenterandse kinderen in armoede nog beter toegang tot noodzakelijke voorzieningen.

Wethouder Martha van Abbema: “Door samen te werken met Stichting Leergeld Twenterand kun we echt een echte vuist maken om kinderarmoede te bestrijden. Om met Mahatma Gandhi te spreken: ‘Armoede is een van de grootste vervuilers op de wereld.’ Het doet kinderen veel kwaad door met zorgen rond armoede op te groeien. Met de samenwerking streven we ernaar dat alle kinderen volop mee kunnen doen in de Twenterandse samenleving. Zij moeten niet door armoede beperkt worden in hun ontwikkeling.”

Nieuwe schuldenaanpak
Samenwerking met Stichting Leergeld Twenterand past goed binnen de schuldenaanpak van de gemeente Twenterand. Door voorzieningen voor kinderen te regelen zoals laptops, sportlessen en culturele activiteiten helpen we kinderen om mee te doen in de samenleving. Het bestrijden van kinderarmoede is belangrijk omdat armoede zowel op korte als lange termijn veel negatieve effecten heeft voor kinderen.

Contact
Stichting Leergeld Twenterand is onderdeel van een succesvol landelijk netwerk van Leergeld Stichtingen. Zij zijn sinds november 2019 actief in Twenterand. Leergeld Twenterand is bereikbaar via telefoon 06 – 39743797, via e-mail info@leergeldtwenterand.nl en via de website www.leergeld.nl/twenterand.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Boh Foi Toch
Vrouw Begeerdink
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe