Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Update competitie Eurosped

Wellicht dat een competitiestart eind januari realistisch is. Om de internationale competitie ruimte te geven zou de nationale competitie half april moeten eindigen. De internationale bonden geven daar deze maand uitsluitsel over.

VROOMSHOOP – Het seizoen 20-21 begon voor Team Eurosped in oktober met een verassende finaleplaats bij de final four om de Supercup. De competitie zijn we helaas nooit begonnen. De eerste competitiewedstrijd tegen Zwolle moest worden geannuleerd vanwege Corona verdacht bij technische staf en speelsters.

Dit was de laatste stuiptrekking van wat op een competitiestart had moeten lijken. Er brak een periode aan van beperkte groepstraining. Allereerst in groepjes van 4 in aparte compartimenten maar al snel verlaagd naar 2 in een compartiment. Beide aangevuld met persoonlijke kracht en conditietrainingen. Anneclair en Jolien mochten als deelnemers van de 2021 selectie nog deelnemen aan wekelijkse groepstrainingen op Papendal maar de rest moest het met een beperkt programma doen.

Maar er gloort licht aan het einde van de tunnel. NOC/NSF heeft in november samen met de grote zaalsportbonden (volleybal, handbal, basketbal) alsnog geprobeerd in een gesprek met minister van VWS om de eredivisie dames en heren dezelfde uitzonderingsstatus te geven als de voetbalbal eredivisie. Dit is helaas niet gelukt.

De Nevobo is nu bezig een aantal competitiescenario’s uit te werken die op zijn vroegst uitgaan van competitiestart half januari. Daarvoor moeten de teamtrainingen wel half december kunnen beginnen. Gezien de stagnering van de afname van de besmetting hebben wij daar een hard hoofd in. We denken dat een competitiestart eind januari realistisch is. Om de internationale competitie ruimte te geven zou de nationale competitie half april moeten eindigen. De internationale bonden geven daar deze maand uitsluitsel over.

Dat deze competitie niet op de traditionele wijze uitgevoerd zal worden met een reguliere competitie, een kampioens-/verliezers poule en een “best of 5” om het kampioenschap is inmiddels wel duidelijk. Afwachten dus tot alle variabelen constant zijn geworden.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Tina Rosita
Mooie Mannen, Zoete Wijn
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe