Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Dunning in het Zandstuvebos

In natuurterrein De Zandstuve, rondom het Aquapark en langs de Vroomshoopseweg worden de bossen gedund. Komende maand starten de werkzaamheden.

VROOMSHOOP – In natuurterrein De Zandstuve, rondom het Aquapark en langs de Vroomshoopseweg worden de bossen gedund. Komende maand starten de werkzaamheden. Bomen worden gekapt zodat de overblijvende bomen meer ruimte krijgen om te groeien en er meer licht op de bodem kan komen. Dat is goed voor de variatie aan jonge bomen, struiken en kruiden. En hoe groter deze variatie, hoe aantrekkelijker het bos is voor dieren om te leven en voor ons om van te genieten. De werkzaamheden vinden in de komende weken plaats. De paden kunnen tijdelijk minder goed toegankelijk zijn.

Dunning
Gezonde en vitale bomen mogen blijven staan. Om deze bomen meer ruimte te geven, worden andere, vaak kleinere bomen, weggekapt. Soms worden ook groepen bomen weggehaald waardoor er mooie open plekken ontstaat. Bomen die voor onveilige situaties zorgen voor bezoekers van het natuurterrein of in verband met verkeersveiligheid worden ook verwijderd. Als een boom geschikt is als nestboom voor vogels en vleermuizen blijft deze staan. De bomen die gekapt gaan worden zijn momenteel gemarkeerd. Om te voorkomen dat bomen worden omgehakt waar vogels of andere dieren in zitten, wordt nogmaals een controle uitgevoerd voorafgaande aan de werkzaamheden.

Samenwerking
De boswerkzaamheden worden uitgevoerd op zowel het terrein van Landschap Overijssel als op grond van de gemeente Twenterand. Door samen te werken kan er efficiënter gewerkt worden en is de hinder voor bezoekers van De Zandstuve eenmalig en van kortere duur.

Uitvoering en overlast
De werkzaamheden worden begeleid door Bosgroep Noord-Oost Nederland. De aannemer die het werk uitvoert is Denny Beelen uit Hierden. Door de werkzaamheden kan er eventuele geluidshinder of andere overlast optreden. De paden kunnen tijdelijk minder goed toegankelijk zijn. Wij vragen onze bezoekers om begrip hiervoor.

Overijssel is prachtig en waardevol en biedt veel afwisseling voor mens, plant en dier. Al dit moois moet beschermd worden voor onszelf en de generaties na ons. Landschap Overijssel beschermt en ontwikkelt het landschap in Overijssel al meer dan tachtig jaar, neemt eigen verantwoordelijkheid hierin en spoort anderen aan hun verantwoordelijkheid te nemen. In de eigen 56 natuurterreinen, maar ook in het cultuurlandschap. Samen met ruim 3000 grondeigenaren, 9000 donateurs, 7000 vrijwilligers, Overijsselse bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en de provincie Overijssel. Meer informatie over het waardevolle Overijssel en hoe dit landschap te beleven vind je op www.landschapoverijssel.nl.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe