Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Betere veiligheid voor wandelaars in Twenterand

Een verbetering van de veiligheid voor wandelaars , dat is de strekking van het wandelpadenplan.

TWENTERAND – Een verbetering van de veiligheid voor wandelaars in de gemeente Twenterand, dat is de strekking van het wandelpadenplan, dinsdagavond aangenomen tijdens de behandeling van de Begroting 2021.

“Mooi dat ‘t zo kan”, aldus de verheugde GBT-volksvertegenwoordiger Frank Stolte. Stolte , initiatiefnemer van het Wandelpadenplan: “Het wandelen (en fietsen) is door het rondwaren van het coronavirus alleen maar toegenomen. Even een frisse neus halen na al dat binnen zitten als gevolg van coronamaatregelen. Wandelen is bovendien goed voor je lijf en gezondheid. Dan is het wel belangrijk dat het veilig kan, nee zelfs moet. En dat gaat nu gebeuren. Wij zijn er blij mee.”

Want het college gaat hier binnenkort uitvoering aan geven. Voor de vaststelling van het wandelpadenplan is gekeken naar de veiligheid voor wandelaars op drukke wandelplekken in Westerhaar, Den Ham, Vriezenveen, Geerdijk en Vroomshoop. Op verschillende plekken in Twenterand bleek sprake van een onveilige situatie voor wandelaars. Stolte: “Een goede scheiding tussen het langzame wandelverkeer en het gemotoriseerde snelverkeer ontbreekt daar. Het gaat om plekken bij scholen, sportparken, campings en honden uitlaatplekken.”

“Doordat wandelaars op drukke smalle wegen moeten wandelen ontstaan risico’s ten aanzien van veiligheid. Wandelende moeders, vaders, opa’s en oma’s met kleine kinderen zijn gebaat bij een zo groot mogelijke veiligheid.”

In het aangenomen voorstel gaat het om een nieuw wandelpad in:
• Geerdijk vanaf de 1e Blokweg tot aan de spoorlijn;
• Vroomshoop: het zogenaamde lijnpaadje vanaf de Julianastraat tot aan het NS station (westkant).
• Den Ham: langs de Vosseboerweg tot aan de Nienenhoek en langs de Ganzenmars vanaf de Nienenhoek tot aan de Janmansweg;
• Vriezenveen: vanaf de Harmsenweg tot aan de Garvesingel – Watergang.

De nieuwe wandelpaden worden uitgevoerd met zogenaamde half verharding. Een laag met natuurlijke uitstraling, maar water doorlaatbaar.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Mixed Emotions
You Want Love (Maria, Ma...
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe