Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Overeenstemming over brandmeld- en alarminstallaties

Met ingang van 2019 komen de onkosten volledig voor rekening van de schoolbesturen.

TWENTERAND –  De gemeente Twenterand hecht veel waarde aan een goede verstandhouding met lokale onderwijsinstellingen. Er wordt veel samengewerkt om kinderen en jongeren kwalitatief en passend onderwijs te bieden. De discussie rond de terugvordering van vergoedingen voor inbraak- en brandmeldinstallaties in de schoolgebouwen bracht deze goede relatie in gevaar, net als een eventuele gang naar de rechter. Zo’n stap zou alleen maar verliezers kennen. De gemeente en de schoolbesturen hebben daarom met elkaar afgesproken geen verdere juridische stappen te zetten. Daarmee is voor beide partijen deze kwestie uit de wereld.

In het verleden werden de abonnementskosten voor inbraak- en brandmeldinstallaties in schoolgebouwen betaald door de gemeente en de kosten voor onderhoud door de schoolbesturen. Deze afspraak stamt uit 2003, toen de installaties vernieuwd moesten worden op last van de verzekeraar. Deze kostenverdeling is door de gemeente tegen het licht gehouden. Daarna is de gemeente tot de conclusie gekomen dat ook de abonnementskosten vanaf 2015 door de schoolbesturen zouden moeten worden betaald.

Juridisch gezien zou dit een complexe zaak worden waarbij niet vanzelfsprekend was dat de gemeente in het gelijk zou worden gesteld. Bovendien koestert de gemeente de goede relatie met de onderwijsinstellingen. Na een goed gesprek met de schoolbesturen heeft de gemeente besloten de vordering in te trekken. Vervolgens zijn de gemeente en de schoolbesturen overeengekomen dat met ingang van 2019 de onkosten volledig voor rekening van de schoolbesturen komen. Beide partijen zijn blij dat daarmee een gang naar de rechter is voorkomen.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Dit Is De Delta Piraat: ...
Delta Piraat
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe