Close this search box.
luister live
Search

Sportlust verliest ondanks goede tweede helft van SV Raalte

RAALTE –  Vanmiddag speelden de mannen van trainer Ruud Bruns hun derde competitiewedstrijd thuis op het verlaten sportpark De Bosrand tegen SV Raalte. Na eerdere overwinningen op Heeten en Haarle was het vertrouwen aanwezig om ook vanmiddag resultaat te behalen.

Sportlust kreeg in de 2e minuut gelijk een goede mogelijkheid na een voorzet van Thomas schoot Dennis via een verdediger van de uitploeg naast.  Enkele minuten later was het uit een corner voor Raalte wel gelijk raak.  Raalte was feller en won de meeste tweede ballen op het veld.

Na ruim een kwartier werd Tim vrijgespeeld die alleen onreglementair gestopt kon worden, uit de toegekende vrije trap schoot Dennis de bal over.  Kort hierna kwam Raalte op een 0-2 voorsprong middels een aanval waar Sportlust overal net te laat kwam.  Na 23 minuten leek de wedstrijd al beslist te worden toen een middenvelder van Raalte de bal van 30 meter in de linkerbovenhoek wist te schieten.

Deze 0-3 leek Sportlust nodig om eindelijk wakker te worden, de ploeg liet de bal weer rond gaan en werd ook enkele keren gevaarlijk met een afgekeurd doelpunt van Dennis na een goede actie van Anderson als grootste mogelijkheid.

In de rust werd er twee keer gewisseld en besloten hoger druk te zetten. In de tweede helft dan ook een totaal ander spelbeeld; Sportlust heeft de regie in handen en Raalte wordt ver teruggedrukt op eigen helft en komt eigenlijk niet meer in het spel voor.  Na enkele goede combinaties en schoten van Dennis, Tim en Toon waarbij de keeper en de lat (4 keer!) redding brachten was het geluk ook niet aan Vroomshoopse-zijde.

In de slotfase kreeg Sportlust van de verder goed fluitende leidsman nog twee dingen cadeau; allereerst een strafschop die koelbloedig werd uitgepakt door Dennis en even later een onverklaarbare rode kaart voor Dinand.

Sportlust gaf vandaag de eerste 25 minuten niet thuis, maar verderop de wedstrijd kwam Sportlust beter in het spel.

Volgende week speelt Sportlust in en tegen Broekland, dan moet de ploeg er weer staan.

Opstelling: Frank Dubbink; Thomas Spoor (46. Sem Kosse), Allard Hankamp (46. Gijs Kleinheerenbrink), Coen Sickman, Coen Kleinheerenbrink; Dinand Hankamp, Stefhan De Vries, Toon van Dam; Tim Spoor, Dennis Jozic, Anderson Lusseveld (79. Tsjeard Brinksma);