Search
Close this search box.
luister live
Search
Close this search box.
luister live

Werkzaamheden Julianastraat en Flierdijk Vroomshoop

De gemeente Twenterand gaat een groot gedeelte van de Julianastraat en een gedeelte van de Flierdijk  voorzien van een nieuwe, gescheiden riolering. Dit betekent dat er een nieuw vuilwaterriool en een nieuw hemelwaterriool worden aangelegd. Ook worden de trottoirs en parkeervakken vernieuwd en de rijbaan wordt voorzien van asfalt met rode fietsstroken.

TWENTERAND/VROOMSHOOP – De gemeente Twenterand is van plan een groot gedeelte van de Julianastraat en een gedeelte van de Flierdijk te voorzien van een nieuwe, gescheiden riolering. Dit betekent dat er een nieuw vuilwaterriool en een nieuw hemelwaterriool worden aangelegd. Ook worden de trottoirs en parkeervakken vernieuwd en de rijbaan wordt voorzien van asfalt met rode fietsstroken.

Wanneer
De werkzaamheden starten in week 38 (vanaf 14 september) en worden, als alles volgens planning verloopt, ongeveer eind maart 2021 afgerond. De werkzaamheden worden in 3 fases uitgevoerd. Hiervoor wordt per fase een gedeelte van de Julianastraat of de Flierdijk afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Voetgangers kunnen altijd de percelen bereiken. Verder wordt een omleidingsroute aangebracht om het verkeer om te leiden.

Wat wordt er afgesloten
Fase 1
De kruising van de Julianastraat met de Churchillstraat/President Kennedystraat.
Deze fase duurt van 14 september tot en met naar verwachting de eerste volle week van oktober.
De kruising is dan volledig afgesloten voor alle verkeer. Er zal een omleidingsroute worden ingesteld.
Fase 2
De Julianastraat vanaf de kruising Churchillstraat/President Kennedystraat tot en met de kruising met het Linderveld en in het verlengde daarvan de Flierdijk vanaf de kruising met het Linderveld tot net voorbij de Boshoek.
Deze fase begint naar verwachting in de tweede week van oktober. Wanneer deze fase eindigt is nog niet exact bekend en is afhankelijk van de voortgang van de werkzaamheden.
Beide weggedeelten (Julianastraat en Flierdijk) worden afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Er zal een omleidingsroute worden ingesteld.
Fase 3
Als Fase 2 gereed is wordt verder gewerkt in het gedeelte Julianastraat vanaf kruising Churchillstraat/President Kennedeylaan tot en met de kruising met het Linderflier.
Dit weggedeelte wordt afgesloten voor alle doorgaande verkeer. Ook hier wordt een omleidingsroute ingesteld.

Overlast
De werkzaamheden in fase 2 en 3 worden zo uitgevoerd dat delen van de weg waar dat mogelijk is beperkt toegankelijk worden voor bestemmingsverkeer. Dit verkeer kan dan tijdelijk over de puinbaan rijden. De werkzaamheden brengen overlast met zich mee. Betrokken bedrijven en aanwonenden worden door de aannemer op tijd geïnformeerd over de detailplanning.

Meer informatie of vragen
Als u vragen hebt, kunt u bellen met de heren T. ter Beek van Wegenbouw Lansink uit Saasveld, telefoon (074) 349 57 66, email: t.terbeek@lansink-wegenbouw.nl of M. Koopman van de gemeente Twenterand, telefoon (0546) 840 840 of per email: m.koopman@twenterand.nl.

Delta FM
Laden...
Laden...
open webplayer
Delta TV

Nieuws TV

Dagelijks nieuws

Deltapiraat
Palemiger Spatzen
Apres Ski Met Sophie
open webplayer

Blijf op de hoogte

Delta FM is een lokale radiozender gevestigd in Vroomshoop. Wij verzorgen verschillende programma’s, waaronder muziek, nieuws en entertainment.

Populaire berichten

Nieuwstip doorgeven

Meld een nieuwstip aan onze redactie.

Voeg eventueel beeldmateriaal toe